ManşetMedya-İnternet

Özgür Gündem’e gazetecilerden destek

0

Taksim meydanında cumartesi saat 16.00’da bir araya gelen 50’ye yakın gazeteci ve aydın Özgür Gündem’e destek amacıyla eylem yaptı.

Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi’nde Özgür Gündem gazetesini satan destekçiler, basın özgürlüğünü sağlamak için her türlü fikre ve her türlü ifade özgürlüğüne karşı yürütülen baskıcı zihniyetin son bulması gerektiğini, bunlara karşı her zaman direneceklerini söyledi.

Gazeteci ve aydınlar yaptıkları eylemde gözaltına alınan ve hala cezaevinde bulunan Özgür Gündem gazetesi yazarı Cengiz Kapmaz’ın ve diğer cezaevinde bulunan gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istedi.

Eylemde bianet’e açıklamalarda bulunan aydınlardan Avukat Neslihan Tezel, “Ahmet Şık ve Nedim Şener için yükselttiğimiz sesi, Özgür Gündem ve Kürt gazeteciler içinde yükseltmeliyiz” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaratmak istediği bir gazeteci tipi var” diyen Faruk Arhan sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Özgür Gündem bu isteğe karşı geldiği, devletin yazma dediği şeyi yazdığı için bir çok baskıyla karşı karşıya.”

Gazeteci Murat Çelikkan da, “Bugün İnsan Hakları günü. Bizler de baskı ve zulme uğramış, cezaevinde bulunan arkadaşlarımız için ve basın özgürlüğü için bugün Özgür Gündem’e destek veriyoruz. Günümüzde olan olayları dikkatli incelediğimizde 90’lara doğru bir dönüş mevcut. Bundan 17 yıl önce de Gündem gazetesi bombalanmış ve birçok tehdit almıştı. Demokrasi içerisinde yönetilen ülkelerde bu gibi durumlar oluşmaz. Biz de bunu hatırlatmak ve bu hassas konuya dikkat çekmek amacıyla toplandık” diye konuştu.

Son olarak konuşan bağımsız gazeteci Kumru Başer ise, “Özgür Gündem, Türkiye’de en çok baskıya maruz kalan gazetelerden biri. Özgür Gündem’e sahip çıkmak için onun fikirlerini ve görüşlerini taşımak gerekmez. Özgür Gündem’e sahip çıkmak demek basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sahip çıkmak demektir. Bugün burada yapılan onurlu bir gazetecilik eylemidir” şeklinde konuştu.

1994’te de Gündem gazetesi bombalı saldırıya uğramış, fakat o günlerden bu zaman kadar dik duruşunu sürdürerek, ayakta kalmayı başarmıştı. Bombalı saldırısı sonrası da bir grup gazeteci ve aydın, Taksim’de gazete satarak Gündem’e destek vermişti.

Eyleme, Esra Arsan, Merdan Yanardağ, Ayşe Düzkan, İbrahim Aydın, Ali Şimşek, Meriç Şenyüz, Ayça Söylemez, İsmail Saymaz, Süleyman Arıoğlu, Hüseyin Tahmaz, Erdinç Ergenç, Yetvart Danzikyan, Emel Soy, İnci Hekimoğlu, Murat Çelikkan, Kumru Başer, Faruk Arhan, Neslihan Tezel, İnci Hekimoğlu, Onur Erem, Funda Şirinkal, Efkan Bolaç katıldı.

 

Bianet

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.