ManşetTürkiye

Toplumsal muhalefet 3 Aralık’ta sokağa çıkıyor

0

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB‘nin çağrısıyla bir araya gelen sendikalar, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler AKP’nin tırmandırdığı baskı ve tutuklamalara karşı 3 Aralık Cumartesi günü tüm kentlerde sokağa çıkacak

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla sendikaların, meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri bir araya geldi. Toplumsal muhalefetin bileşenleri, AKP’nin son dönemde artırdığı baskı, gözaltı ve tutuklama politikalarına karşı “Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın, Terörle Mücadele Kanunu kaldırılsın, gözaltı ve tutuklamalara son verilsin, tutuklananlar serbest bırakılsın” denilecek.

Oda Tv davası ile aydın ve gazetecilerin tutuklanması, KESK Başkanı Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu emekçilerin KCK davası kapsamına sokulması, Hopa davası, yüzlerce öğrencinin tutukluluğu, avukatların tutuklanması, eğitim ve sağlık çalışanlarına yönelik uygulamalar, CHP’li belediyelerin basılması ve benzeri politikalar sonucunda yan yana gelen toplumsal muhalefet bileşenleri, 3 Aralık’ta tüm kentlerde sokaklarda olacak.

Yapılan toplantıya DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin yanı sıra Tez Koop-İş, Halkların Demokratik Kongresi, BDP, Halkevleri, ÖDP, TKP, EMEP, EHP, SDP, TÖPG ve Halk Cephesi katıldı. Emek ve Demokrasi Güçleri imzası ile yapılacak eylemler tek bir ortak pankart arkasında gerçekleştirilecek.

Eylem kararının alınmasının ardından daha önce 3 Aralık’ta Ankara’da Özgürlük ve Adalet Yürüyüşü yapacağını duyuran ÖDP de kendi eylemini iptal ettiğini ve ortak eyleme katılacağını duyurdu.

Eyleme katılacak kurum sayısının ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.