Medya-İnternet

‘TİB sansürü abarttı’

0

UNICEF, mahkeme kararı olmaksızın internetin engellendiğini belirtti.

UNICEF, “Çevirimiçi Genç Türkiye” adlı raporunda, internete getirilen filtreleme uygulamasının ardından Türk toplumundaki tepkinin kaygıyla izlendiği vurgulanırken “TİB mahkeme kararı olmaksızın binlerce idari engelleme kararı vermiştir. TİB’in yetkisi anayasaya aykırıdır. Türk gençliğinin haklarını kısıtlıyor” eleştrisi yapıldı.

UNICEF’in Çevirimiçi Genç Türkiye adlı raporunda, internet yasaklarıyla ilgili uygulamalar eleştirildi. Hükümetin internet erişimini en üst düzeye çıkarma girişimlerini sürdürmesi gerektiğine dikkat çekilen raporda, çocukların yüzde 59’unun klip izlemek, yüzde 49’unun oyun oynamak, yüzde 48’inin sosyal ağları kullanmak, yüzde 40’ının müzik ve film indirmek için interneti kullandığı belirtildi.

Raporda, 2009 yılı sonuna dek 3 bin 700 web sitesine erişimin engellendiği ve TİB’in gerekçelerle ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamadığı vurgulandı. Yine aynı raporda, “Bazı zorunlu sınırlamalar getirilebilir, ne var ki söz konusu yasanın uygulama alanı bu sınırları aşmış görünmektedir” denildi.

(Cumhuriyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.