ManşetTürkiye

Akit yazdı, Bakan kanıt gösterdi

0

En son BDP’nin hakkında gensoru verdiği İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP PM üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın tutuklanmasını ilginç gerekçelerle savunarak, ‘profesör hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına bakın. Akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin tutuklu olduğunu göreceksiniz’ dedi.

Geçen hafta “Kürt sorunu diyorlar. Sorun, sorun nedir yani? Ben arıyorum, sorunu bulamıyorum” sözleriyle gündeme gelen Şahin, önceki gece Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Büşra Ersanlı’nın çocukluk yıllarına kadar uzandı. Konuşmasında Şahin şunları söyledi:

“Bir profesör tutuklanır mı? Bir kadın tutuklanır mı?’ Ben cevap veriyorum; kadın olduğu için tutuklanmıyor, profesör olduğu için tutuklanmıyor, 15-20 bin tane profesör var, bir tanesi tutuklanabilir; kaymakam tutuklanabilir, öğretmen tutuklanabilir. ‘Dersimiz siyaset, konumuz ayaklanma’ eğitimini yapıyorsa birisi, yapmaya devam ediyorsa, Büşra Ersanlı profesör hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına bir yolculuk yapmanızı tavsiye ederim. Hangi suçtan, hangi komünizan faaliyetten mahkum olduğunu, cezaevinde yattığını, akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin bu ülkede bir başka faaliyetten tutuklu olduğunu, bir başka sevdanın yolcusu olduğunu araştırırsanız görürsünüz. İsim vermek istemiyorum. Bu yapı Türkiye’de gerçekten önemli ve ciddi bir yapıdır. Bu yapı bir kandırmaca, bir zorba yapıdır, bir zulüm yapısıdır. Daha önce bu bölgede feodal bir yapı vardı; ağalar vardı, şeyhler vardı. Onların yerini, onların rolünü bir başka feodal yapı kaptı, komünizan bir feodal yapı kaptı. Bir esaret zinciri, bir de saadet zinciri var orada.”

Şahin, konuşması sırasında BDP’lilerin itirazları üzerine Kürtçe ‘Edi bese’ kelimesini kullandı. Ancak Bakan Şahin’in Kürtçe ifadesi tutanaklarda (…x) olarak geçti

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.