Emek

Demiryolu işçileri iş bırakıyor

0

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), demiryolu işçilerinin 18 Kasım tarihinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Birleşik Taşımacılık Sendikası  (BTS ) Genel Merkezi, Yüksek Planlama Kurulu’nun (YPK) ek ödemelerde ücret grupları ve ücretlerle ilgili kararına tepki göstermek için Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yaptı. “Eşit işe eşit ücret istiyoruz”, “Ek ödeme adaletsizliğine hayır” ve “Ücrette adalet istiyoruz” dövizlerinin taşındığı açıklamaya, demiryollarında çalışan işçi dernekleri de destek verdi.

“Geliyor, geliyor genel grev geliyor”, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “Söz, yetki, karar çalışanlara” ve “AKP sağlığa zararlıdır” sloganlarını atan işçiler adına BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol açıklama yaptı.

Tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirten Demirkol, “18 Kasım Cuma günü çalışanlarımız viziteye çıkıp bir günlük iş bırakma eylemi yapacak” dedi.

‘AKP SESİMİZİ DUYMUYOR’

Yüksek Planlama Kurulu kararının demiryolları işçileri açısından gerek ödemelerde gerekse de ücret grupları ve ücretler ile ilgili ücret adaletsizliğini giderecek tarzda çıkmadığını söyleyen Demirkol, şunları söyledi: “AKP Hükümeti sesimizi duymak istemiyor. Bizler YPK kararından rahatsızlığımızı dile getirdik. Kuruluşumuzda bozulan bu ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir YPK kararına ihtiyaç bulunmaktadır.”

DEMİRYOLLARI ÖZELEŞTİRİLİYOR MU?

TCDD’nin kendi yetkisine verilen yüzde 5’lik dilimin tamamını kullanması gerektiğine değinen Demirkol, “YPK’nın kararı sağlığımızı bozdu. Bu yüzden Cuma günü viziteye çıkıp iş bırakacağız” dedi. Demirkol, son olarak AKP’nin meclisi baypas ederek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) demiryollarının özelleştirilmesinin önünü açtığını söyledi.

(Ajanslar)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.