Türkiye

Füze kalkanına karşı 19 Kasım’da Malatya’da miting

0

Füze kalkanına karşı Füze Kalkanı Karşıtı Platform tarafından 19 Kasım 2011 Cumartesi günü Malatya‘da büyük bir miting düzenleniyor.

Malatya il merkezinde gerçekleştirilecek olan miting için saat 11.00’da Öğretmen Evi önünde buluşulacak ve saat 13.00’da Malatya Belediyesi binası yanındaki alanda toplanılacak.

Miting için çağrı yapan ÖDP açıklamasında, “AKP emperyalistlerin Ortadoğu’ya yönelik saldırılarının parçası olarak Türkiye’yi daha gelişmiş bir ‘ABD üssü’ haline getirmeye çalışıyor. NATO’nun yeni stratejik saldırı konsepti kararı çerçevesinde Malatya Kürecik’e Füze Kalkanı Radar Sistemi kurulması kararı alındı.  Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı 1 Ekim’de ülke genelinde başlattığımız ‘Bağımsız Türkiye’ yürüyüşünün, 2 Ekim’de Kürecik’te binlerle gerçekleşen buluşmanın izinde şimdi 19 Kasım’da Malatya’da ‘Füze Kalkanına Hayır’demek için buluşacağız. “diyerek halkı 19 Kasım’da Malatya’da olmaya çağırdı. ÖDP mitinge çevre illerden katılım sağalayacak.

Mitinge diğer bir çağrı da TKP’den geldi TKP yaptığı açıklamada ” Komşu ülkelerle sıfır sorun diyerek yola çıkan AKP, ABD ve NATO’nun taşeronluğunda Türkiye’yi ABD’nin komşu ülkelere dönük operasyonların merkezlerinden biri haline getirdi. Füze Kalkanı hangi süslü laflarla sunulursa sunulsun, bu operasyonun bir parçasıdır. Malatya halkını, emekçilerin, gençlerin, aydınların sesini kısmaya çalışan AKP’ye, ABD’ye, NATO’ya karşı durmaya, bu onursuzluğa dur demeye davet ediyoruz.” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı açıklamada, “Füze Kalkanı Karşıtı Platformu tarafından 19 Kasım’da yapılacak bölgesel mitinge tam destek olacağız” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinden (PSAKD) yapılan açıklamada da,  “NATO’nun Kürecik’e kuracağı füze kalkanının yayacağı radyoaktif maddeler, insan ve doğa üzerinde tahribatlar yaratacak, bölgede yaşamın sürdürülebilmesi olanaklarını ortadan kaldıracaktır. Füze kalkanı ülkemize kan, gözyaşı ve ölümler getirmekten başka bir işe yaramayacaktır” denilerek mitinge çağrı yapıldı .

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.