ManşetTürkiye

Başbakan Van’dayken, 6 yaşındaki Deniz soğuktan öldü

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ziyaret ettiği Van’da kendisini dinlemeye gelen depremzedelere ve partililere şunları söyledi:

Üniversite öğretim üyeleri ve memurların Van’ı terk etmek gibi bir istekle kendilerine gelmemesini isteyen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “Öğretim üyeliğini bırakacaksa bilemem. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni bırakıp başka bir yere gitmek isterse izin vermeyiz.

Profesörü, Doçenti bu tür bir şeyde terk etmek isterse vatandaşımız ne yapacak.”

Aynı uyarıyı devlet memurlarına da yapan Erdoğan, “Bizden bir şey beklemesinler. Kederde yasta beraber olacağız ve bugünleri aşacağız” dedi.

Simav’daki kalıcı konutların gelecek hafta teslim edileceğini açıklayan Başbakan, Vanlılar’a sabır çağrısında bulundu:
“Şu kış günlerinde biraz darda kalacağız, zorda kalacağız. Ama çadırda ama konteynırda, tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Eksiklerimiz var, doğrudur. Kolay değil, büyük bir felaket yaşadık. Bir anda değil ama süratle inşaatlara başlayıp. Hedefimiz Ağustos sonuna kadar kalıcı konutları bitirmek.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bunları söylerken, yine Van’da başka bir olay yaşandı. Ana akım medyanın her şey yolundaymış gibi gösterdiği Van’da bugün bir çocuk soğuktan donarak öldü.

Altı yaşındaki Deniz Olgun, kaldığı naylon çadırda, soğuk havaya daha fazla dayanamayarak hayatını kaybeti.

Deprem sonrasında sağuk nedeniyle hayatını kaybeden üçüncü çocuk olan altı yaşındaki Deniz Olgun’un naylon çadırda 18 gün yaşadığı ve soğuktan bu nedenle korunamadığı ortaya çıktı.

Acılı baba Enver Olgun, yaşanılan dramı, minik Deniz’in ölümünü şöyle anlattı:

“Naylonun altındayız, depremden beri. Kaç defa dilekçe verdim, kaç defa gittim bana çadır vermediler. Ben de gittim metre ile naylon aldım ve 12 nüfusuma bir çadır yaptım. Soğuk naylon dinlemiyor. Çocuk zaten özürlüydü. Soğuk aldı önce Erciş’te Sahra Hastanesi’ne götürdüm. Dediler ki bu çocuğun yoğun bakımda yatması gerekiyor, bizi Bitlis’e, Bitlis’ten de Batman’a gönderdiler ve çocuk orada hayatını dün kaybetti. Ben şimdi geri kalan nüfusumla tir tir titriyorum. Bize yardım edilsin. Çocuğumu aldım, Erciş’te defnettim. Depremde amca tarafından akrabalarımı kaybettim. Allah bize yardım etsin.

Baba Enver Olgun ise hala naylon çadırda 11 kişi ile yaşamını devam ettiriyor.

(Ajanslar, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.