Sivil Toplum

Çevre ve Halk Sağlığı Sorunları Karşısında Bilim İnsanının Sorumluluğu

0

TTB, KESK, DİSK ve TMMOB 23 Kasım 2011 tarihinde “Çevre ve Halk Sağlığı Sorunları Karşısında Bilim İnsanının Sorumluluğu Sempozyumu” düzenliyor.  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yeni Kurul Salonu’nda yapılacak sempozyumda,  Türk Tabipleri Birliği tarafından hazırlanan Dilovası Raporu da kamuoyuna sunulacak.

Onur Hamzaoğlu

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Kocaeli’nin Dilovası bölgesinde yaptığı araştırmalarda anne sütünde ve bebek dışkısında ağır metaller saptadığını açıklayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu‘na ‘halkı galeyana getirdiği’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunda bulunanlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman idi. Sempozyum, bu olay çerçevesinde yaşananları da tartışmaya devam edecek.

Sempozyum bilgilerine www.onurumuzusavunuyoruz.org adresinden ulaşabilirsiniz.

* Türk Tabipler Birliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.