ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi: Depremzedelere sıkılan gaz acizliğin itirafıdır. Van Valisi’ni istifaya davet ediyoruz

0

Yeşiller Partisi, 9 Kasım’da Van’da meydana gelen deprem sonrasında yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yayınladı. MYK üyesi Koray Doğan Urbarlı imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Depremzedelere sıkılan gaz acizliğin itirafıdır, 23 Ekim’den itibaren yaşanan aksaklıkların sorumluları ve depremzedeleri yanlış yönlendirenler hesap vermelidir” denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Depremzedelere sıkılan gaz acizliğin itirafıdır: Van Valisi’ni istifaya davet ediyoruz

Van, 23 Ekim’den itibaren acının ve yardımlaşmanın başkenti oldu. Bir günlük organize olma süresinden sonra, sivil toplumun öncülüğünde halk Vanlı depremzedelerin acılarına ortak olmaya başladı. O tarihten itibaren ortada olan bir gerçek vardı. O da, devletin depreme hazırlıksız olduğu kadar, deprem sonrasına da hazırlıksız olduğuydu.

Depremden itibaren, devlet yetkilileri tüm olayların kontrol altında olduğunu, yardımların düzenli olduğunu ve eğer bir aksaklık çıkmışsa da bunun nedeninin depremzedeler olduğunu defalarca vurguladılar. Dün itibariyle meydana gelen ikinci deprem ve yaşanan ölümler ise sorumlunun kimde olduğunu açıkça ortaya koydu. Özellikle Van Valisi’nin ve daha sonra da tüm yetkililerin yönlendirmeleriyle “güvenli” olduğu söylenen evlerine giren Vanlılar, gerçekleşen depremle yine enkaz altında kaldılar.

Bu çifte acı ise ne yazık ki Vanlıların yaşadıklarının sonuncusu olmadı. Yaşanan organizasyonsuzlukların ve ikinci depremin sonuçlarının faili olan Bakanları ve Vali’yi protesto eden Vanlılara polis gaz ve coplarla müdahale etti. Yardımları organize edemeyenlere karşı çıkanları “yağmacı” ilan edenler, yaşananların sorumlularını istifaya davet edince de gaz ve copla karşılaştılar. Bu kabul edilemez.

Biz Yeşiller Partisi olarak; depremzedelere sıkılan gazı, devletin acizliğinin itirafı olarak görüyoruz. Depremzedeleri yanlış yönlendiren Vali başta olmak üzere, 23 Ekim Van Depremi’nden sonra yaşanan aksaklıkların sorumlularını kamuoyu önünde hesap vermeye çağırıyoruz. Depremzelerin isteklerine ve acılarına gaz ve copla karşılık verenleri istifaya davet ediyoruz.

Koray Doğan Urbarlı

Yeşiller Partisi MYK Üyesi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.