ManşetTürkiye

Depremzedeye gazlı polis müdahalesi

0

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay‘ın yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında yaptığı incelemeler sırasında bir grup vatandaş, “yıkılmayan evlerinize girin” diyen Vali Münir Karaloğlu‘nu protesto etti. Bakan Atalay’ın enkazdan ayrılmasının ardından polis depremzedelere biber gazıyla müdahalede bulundu. Rüzgarın etkisiyle yayılan gaz, enkazda çalışan ekipleri de etkiledi.

Van’da dün akşam saat 21.23’te meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremin ardından soğuk havaya rağmen geceyi dışarda geçiren depremzeler, enkazda inceleme yapan Van Valisi ve Bakan Beşir Atalay’ı protesto etti. Protesto gösterilerine polis biber gazı ile müdahale etti.

Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde bir araya gelerek çadır talebinde bulunan ve “Vali istifa” sloganı atan gruba polis müdahalesi ile 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, öfkeli depremzedeler arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Bayram Oteli enkazına geldi.

Burada yetkililere tepkileri devam eden depremzeler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Van Valisi Münir Karaoğlu’nu istifaya çağırdı.

Depremzedelerle görüşmeye çalışan Atalay, tepkilerin artması üzerine “Beni dinleyecek misiniz?” diye sorduktan sonra, elini sallayarak, olay yerinden ayrıldı. Ardından ise polis gaz bombaları ile müdahalede bulundu.

Bakanlar ayrıldıktan sonra tepkilerini sürdüren kalabalıktakilere polis dağılmaları uyarısında bulundu. Dağılmamakta direnen yaklaşık 300 kişi polislerle de tartışmaya başladı. Kalabalıkla polis arasında başlayan tartışma, kısa sürede büyüdü. Bunun üzerine polis, kalabalığa müdahale etti. Polisler direnen kişilere biber gazıyla müdahale etti. Biber gazı, rüzgarın etkisiyle yayıldı ve enkazda çalışan arama- kurtarma ve sağlık görevlilerini de etkiledi.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.