LGBTİ+Manşet

Transfobik nefret cinayetine müebbet hapis

0

Antalya’da geçen yıl Şubat ayında 28 yerinden bıçaklanarak öldürülen Derya Yılmaz’ın katil sanığı 26 yaşındaki Cem Babacan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.  Babacan, cezası açıklandığında önündeki ahşap parmaklıklara tekme atarak kırdı.

Antalya Altındağ Mahallesi’nde oturan Derya Yılmaz, geçen yıl 8 Şubat gecesi evindeki yatağında 28 yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş halde bir arkadaşı tarafından bulunmuştu. Yılmaz’ın aşırı kan kaybından öldüğü anlaşılırken, cep telefonu ve plazma televizyonunun da çalındığı belirlenmişti.

Temmuz 2010’da bir kamyondan mazot hırsızlığı yapan 4 şüpheliden Cem Babacan’ın, Derya Yılmaz’ı öldüren kişinin eşkâline çok benzediğini fark eden ekipler, Babacan’ın DNA örneğini aldı. Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderilen Babacan’ın DNA örneği, trans cinayetinden sonra evde bulunan sigara izmaritindeki DNA ile eşleşti.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen Derya Yılmaz’ın cep telefonunun satıldığı telefon bayisini de tespit etti. İşyeri çalışanları, 5 kişi arasından teşhis ettikleri Cem Babacan’ın telefonu kendilerine sattığını söyledi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 yıldan bu yana süren davanın karar duruşmasında suçsuz olduğu iddiasını yineleyen Cem Babacan, “Takdir mahkemenizin” dedi. Mahkeme Başkanı Nihal Altuğ, gasp amacı ile “kasten adam öldürmek” suçundan Babacan’ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Babacan’ın cezasında indirim yapılmadı. Karara sinirlenen Cem Babacan, mahkeme salonundan çıkartılırken tekme atarak ahşap parmaklığı kırdı. Savcılık, ’devlet malına zarar vermek’ suçundan Babacan hakkında yeni soruşturma başlattı.

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.