ManşetTürkiye

Mültecilere yardım Van yolunda

0

Mülteci depremzedeler için Yeşil Ev’de toplanan yardımlar tasniflenip kolilendi ve Van’a gönderilmek üzere yola çıktı.

Bilindiği gibi Van’da binlerce mülteci bulunuyor. Normal zamanlarda bile çok sağlıklı koşullarda barınma ihtiyaçları sağlanmayan mültecilerin deprem yardımlarından  en fazla mahrum bırakılan grup olduğu belirtilmişti.

 

Çoğunluğunu Afganlıların oluşturduğu mülteciler şehir dışına izinsiz çıkamıyorlar. Kimliksiz ve unutulmuş oldukları için, üstelik dil sorunu da bulunan mültecilere çok az yardım ulaştırıldığını öğrenen Yeşiller bir çağrıda bulunarak yardım toplama kampanyası başlattılar.

Yardımların Van’a nasıl ve hangi vasıtayla ulaştırılıp, kime, nasıl ve hangi vasıtayla dağıtılacağı da planlandıktan sonra Beyoğlu Yeşilev’de  çok kısa zamanda toplanan yardımlar Van’a gönderilerek mültecilere ulaştırılmak üzere bu akşam gönderildi.

50 koli  içinde kadın/erkek/çocuk kıyafeti,çocuk bezi,çocuk maması,kadın pedi ve battaniyelerden oluşan yardımın ihtiyaç sahibi mültecilere doğrudan ulaştırılması planlandı.

Mültecilere gönderilen yardımların yerine ulaşmasının da takibini yapacaklarını belirten Yeşiller kampanya gönüllüsü Ayşe Akdeniz gerekirse en kısa zamanda ikinci bir yardım kampanyası çağırısı yapabileceklerini söyledi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.