Doğa Mücadelesi

Amazonlar’da orman koruyucusu katledildi

0

Brezilya’nın kuzeyindeki ormanlık bölgeleri savunan bir aktivist daha ormanları yok etmeye çalışan güçlerce öldürüldü. Amazon Yağmur Ormanları’nın yok edilmesine karşı yürütülen mücadelenin önde gelen sözcülerinden Joao Chupel Primo adlı çiftçi böylece Mayıs ayından beri öldürülen sekizinci  aktivist oldu.  Primo kafasına iki el ateş edilmiş olarak bulundu.

Brezilya, Porto Allegre’den Stephen Messenger’in belirttiğine göre  öldürülen aktivist bir çok kez tehdit edilmesine rağmen yağmur ormanlarındaki izinsiz ağaç kesimlerine ve arazi yağmalarına karşı mücadelesini sürdürmekte imiş. Bölgeden günde en az 20 TIR dolusu tomruk kaçırıldığı sanılıyor.

Agencia Estado isimli ajansın polis kayıtlarına dayanarak verdiği habere göre   Primo’nun iki kişi tarafından evinin dışına çıkartılarak kafasına ateş edildiğini söyleyen görgü tanıkları bulunuyor. Polis Primo’nun katlinin çevre aktivistlerine yönelik diğer saldırılarla olan benzerliğine dikkat çekiyor.

Amazon’da yasa dışı  ormancılık ve yağma faaliyeti sürdürenlerle çevrecilerin mücadelesi öldürülen sekizinci aktiviste rağmen daha uzun  süre devam edecek gibi görünüyor.

Yeşil Gazete- www. treehugger.com

You may also like

Comments

Comments are closed.