ManşetTürkiye

Van’da 34 mahalle muhtarı istifa etti

0

Depremin vurduğun Van’da çadırların halka dağıtılmadığını ve yetkililerin kendileri ile iletişime geçmediğini söyleyen 34 muhtar görevinden topluca istifa etti.

Acil ihtiyaçları karşılanmayan ve çadır verilmeyen dempremzedeler, yetkililerin yanı sıra, taleplerini iletmedikleri gerekçesiyle mahalle muhtarlarına da tepki göstermeye başladı. Taleplere yetkililerin cevap vermediğini belirten muhtarlar ise tepkinin giderek kendilerine yöneldiğini kaydederek, yaptıkları açıklama ile topluca istifa etti.

İl Afet Acil Kurumu önünde toplanan 25 mahalle muhtarı, 34 mahalle muhtarı adına basın açıklaması yaptı. Muhtarlar adına açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Temez Demez, halkın belli bir süreden sonra giderek gerginleştiğini ve bu nedenle kendilerine saldırılar olduğunu kaydederek, “Yardımlar geliyor muhtarlar dağıtım yapmıyor” söylentisinin yayıldığını söyledi.

Demez, “Dün ben, bu gün de başka bir muhtar arkadaşımız saldırıya uğradık. Bizim elimizde bir yetki yok. Devlet yetkilileri bizimle organize değil. Bu sebeple biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu nedenle biz de toplu olarak istifa edeceğiz. Halka bir an önce çadır verilsin ve bu gerginlikler de sona ersin” dedi. Açıklamanın ardından 34 muhtarın istifa dilekçeleri 25 mahalle muhtarı tarafından Van Valiliği’ne sunuldu.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.