ManşetTürkiye

40 kişinin mezarına izin veren şimdi TBMM’de

0

Van’da meydana gelen şiddetli depremde 40 kişiye mezar olan 5 binanın kaçak yapı olduğu ve dönemin Çelebibağı Beldesi Belediye Başkanı, şimdinin AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin onayı ile yapıldığı ortaya çıktı.

Yıkılan ve 40 kişinin ölümüne neden olan Erek-San’a ait binanın bulunduğu yeşil alan Fatih Çiftçi tarafından yetkisi olmamasına rağmen firmaya verildi ve firma buraya imar izni 3 kat olmasına rağmen 8 katlı bina inşa etti. Yeşil alanın firmadan geri alınması için ise o dönem açılan dava devam ediyor. Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, “Bu kadar can kaybının sorumlusu Fatih Çiftçi’dir” dedi.

Erciş’te yıkılan birçok binanın imar izninin dışına taştığı, bunun ise dönemin AKP’li belediye başkanı ve şimdiki Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin onayı ile yapıldığı öğrenildi. İkinci dereceden deprem ve sel bölgesi olan Erciş’te imar izni en fazla 5 kata kadar verilirken, büyük kayıpların yaşandığı ve tamamı çöken TEDAŞ, YURTKUR, Erek-San, Arsisa Otel ve Turvan Otelinin bu imar iznini aştığı ve buna dönemin belediye yönetiminin onay verdiği ortaya çıktı.

Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Veysel Keser, Dönemin Belediye Başkanı Fatih Çiftçi’nin ve belediye yetkililerinin 7 ve 8 katlı bina yapılmasına izin verdiğini, bu kişiler hakkında derhal soruşturma açılması gerektiğini söyledi. “Araştırılırsa bu binaların birçoğunun imar izni bile olmadığı ortaya çıkacaktır. Zaten olamaz da, ilçede 5’inci katın üstüne bina dikmek yasaktır” dedi. Keser yıkılan ve 40 kişinin ölümüne neden olan 8 katlı Erek-San firmasına ait binanın bulunduğu yerin yeşil alan olmasına rağmen, AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi tarafından bu firmaya verildiğini, bunun üzerine Erciş 2. İdari Mahkemesinde dava açıldığını ve davanın hâlâ devam ettiğini söyledi. Dava sürmesine rağmen Fatih Çiftçi’nin, Erek-San firmasının bina yapmasına izin verdiğini ve firmanın imar izni 3 kat olmasına rağmen 8 katlı bir bina inşa etmesine müsaade ettiğini söyleyen Veysel Keser, “Fatih Çiftçi hem yer verdi, hem de kaçak yapılanmaya göz yumdu. Kamu malının geri alınması adı altında idari mahkemede açılan dava devam ediyor. Bu kadar can kaybının sebebi Fatih Çiftçi’dir” dedi.

BİR YIL ÖNCE OTURULMAZ RAPORU VERİLDİ

Bu arada şu ana kadar 10 kişiye mezar olan Maraş Caddesi üzerinde bulunan ve 7 katlı 19 daireden oluşan binanın Sahibi ve Müteahhidi Vezir Baş’ın 1 yıl önce oturulamaz raporu verilmesi üzerine binadan taşındığı öğrenildi. Sanayi Yolu üzerinde yeni yaptırdığı binaya taşınan Baş’ın Maraş Caddesi üzerinde 10 kişiye mezar olan binanın ilk iki katının kolonlarını keserek oto galerisi olarak kullandığı ortaya çıktı.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.