Hayvan HaklarıManşet

Amerika’da firari hayvanlar katledildi

0

Vahşi hayvanların sahibi hayvanları kafeslerinden serbest bıraktıktan sonra intihar etmişti.

Ohio eyaletinde Zanesville yakınlarındaki özel hayvanat bahçesinin sahibi, Salı günü, hayvanları kafeslerinden serbest bıraktıktan sonra silahıyla canına kıymıştı.

Terry Thompson adlı kişinin 30 hektarlık özel hayvanat bahçesinde kurt ve ayılarla birlikte nesli tükenmekte olan Bengal kaplanları ve aslanlar da bulunuyordu.

Yetkililer, vahşi hayvanların halka saldırmaması için hepsinin öldürülmesine karar verdi.

Uzun menzilli silahlarla çiftlik civarındaki tarlaları ve korulukları tarayan uzman ekipler, 48 hayvanı vurarak öldürdü, 6 hayvanı ise canlı yakaladı.

Öldürülen hayvanlar arasında 18 Bengal kaplanı, 17 aslan, 6 siyah ayı, 2 boz ayı, 1 maymun ve bir de dağ aslanı bulunuyor.  Hayvanlar çiftliğe gömülürken, canlı ele geçirilen 3 leopar, 1 boz ayı ve 2 maymun Columbus kentinin hayvanat bahçesine nakledildi.

Ölü bulunan bir maymunla kurttan maymunu kaplanların yediği belirlendi, kurtun nasıl öldüğü ise bilinmiyor.

Başıboş dolaşan vahşi hayvanlar nedeniyle civardaki tüm okullar kapatılmış, halka sokağa çıkılmaması uyarısı yapılmış, karayollarına “Aracınızı terk etmeyin” tabelaları asılmıştı.  istenmişti.

Yetkililer çiftlik sahibi Terry Thompson’un cezaevinden yeni çıktığını bildirdi. Silah yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanan ve hapis yatan Thompson, komşuları tarafından birçok kez hayvanlarına iyi bakmamakla suçlanmıştı.

Bu arada çevredeki bir aileye ait bir eşeği de kaplanların yediği anlaşıldı. Çocukların çok sevdiği eşek iki gün önce ortadan kaybolmuştu.

(Voa)

You may also like

Comments

Comments are closed.