ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi: Öldürerek sorunları çözeceğini sananlar insanlık suçu işliyor

0

Yeşiller Partisi, 18 ve 19 Ekim’de resmi rakamlara göre 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonucunda bir açıklama yayınladı.

Parti Eşsözcüleri Ümit Şahin ve Yüksek Selek imzasıyla yayınlanan ve “Dün ve önceki gün PKK saldırılarında hayatını kaybeden asker ve sivillerin ailelerine, yakınlarına, tüm yurttaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz.” cümleleriyle başlayan açıklamada, “Bu tür saldırı ve cinayetlerle şiddet ortamını kalıcı hale getiren, savaşı tırmandıran, insanları öldürerek sorunları çözeceğini sananlar insanlık suçu işliyorlar. Bu savaşı bitirmenin tek yolu şiddeti reddetmektir. Kürt sorununda barışçı ve demokratik çözüme ulaşmanın tek yolu şiddetsiz mücadele yöntemlerini ve çözüm politikalarını hayata geçirmektir.” tespitine de yer verildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

SİLAHLARI SUSTURUN!

Dün ve önceki gün PKK saldırılarında hayatını kaybeden asker ve sivillerin ailelerine, yakınlarına, tüm yurttaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

Bıkmadan söylediğimiz şeyleri bir kez daha tekrar ediyoruz:

Bu tür saldırı ve cinayetlerle şiddet ortamını kalıcı hale getiren, savaşı tırmandıran, insanları öldürerek sorunları çözeceğini sananlar insanlık suçu işliyorlar. Bu savaşı bitirmenin tek yolu şiddeti reddetmektir. Kürt sorununda barışçı ve demokratik çözüme ulaşmanın tek yolu şiddetsiz mücadele yöntemlerini ve çözüm politikalarını hayata geçirmektir.

Savaş daha fazla tırmanmadan, Kürt sorunu iyice çözümsüz hale gelmeden, Türkiye’nin zaten hasarlı olan demokratik sistemi daha fazla yara almadan, silahlar bırakılmalıdır.

PKK’yi derhal ateşkes ilan etmeye, sınır dışına çekilmeye ve silahlı mücadeleyi tamamen terk etmek için masaya oturmaya çağırıyoruz.

Devleti Cumhurbaşkanı Gül’ün ağzından intikam yeminleri eden savaş dilini terk etmeye, askeri harekâtı ve KCK operasyonlarını derhal durdurmaya, KCK tutuklularını serbest bırakmaya ve Kürt sorununda demokratik çözümün tek yolu olan sivil siyasetin önünü açmaya çağırıyoruz.

Hükümeti Kandil ve İmralı’yla müzakerelere tekrar başlamaya ve bu kez kısa sürede çözüm geliştirecek cesareti göstermeye çağırıyoruz.

Tüm siyasi parti ve örgütleri, sivil toplumu, ve yurttaşlarımızı şiddetin diline teslim olmamaya, barışa olan inancını kaybetmemeye, milliyetçiliği ve şiddeti reddetmeye çağırıyoruz.

Bu savaşı bitirmek elimizde.

Silahları susturun.

Yüksel Selek – Ümit Şahin
Yeşiller Partisi Eşsözcüleri

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.