Doğa Mücadelesi

Gerze’de baskılar devam ediyor

0

Termik santrale karşı verilen mücadeleyle tüm Türkiye’ye örnek olan bir direniş sergileyip termikçi şirketi durduran Gerze’de dün gece itibariyle nokta operasyonunu andıran bir gözaltı furyası başladı.

Alınan bilgiye göre elinde 90 kişilik bir liste olan jandarma ekipleri Gerzelileri tek tek gözaltına alıyor! Buna karşılık olarak da, Gerzeliler gözaltına alınanlara destek vermek için için YEGEP önünde toplanmaya başladı.

Dün akşam saatlerinde Gerzeli bir baba ve oğula ulaşan jandarma ekipleri 15 Eylül’de sergilenen direnişle ilgili olarak ifade vermek üzere savcılığa çağırdı. Gerzeli baba oğul ise kendi doğalarını savunmak için bu eyleme katıldıklarını ve gerekirse aynı şeyi yine yapacaklarını söyledi.

Bu sabah itibariyle ise bölgeye gelen jandarma ekipleri Gerzelileri tek tek gözaltına almaya başladı. Jandarmanın elinde 90 kişilik bir liste olduğu, Gerzelilerin “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”, “kamu malına zarar” ve “görevli memura mukavemet” ile suçlanıyor. Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) çatısı altında mücadeleyi sürdüren Gerzeliler, termik santrale karşı sonuna kadar direneceklerini belirtiyor.

Ne Olmuştu?
Tuncay Özilhan’a ait Anadolu grubunun köylerine termik santral yapmasını engellemeye çalışan Yaykıl halkı şirketin kaçak yollardan sondaj çalışması yapma girişimini Eylül ayı boyunca nöbetler tutarak, yollara barikatlar kurarak, yeri geldiğinde kolluk kuvvetleriyle çatışarak şirket çalışmalarını engelledi. Saldırıların şiddetlendiği günlerde şirket araçları da yakıldı.

(Turnusol)

You may also like

Comments

Comments are closed.