Sivil Toplum

Festus Okey Davası değerlendirme toplantısı 21 Ekim’de

0

Göçmen Dayanışma Ağı (GDA), 2007 yılında Beyoğlu Karakolu’nda bir polis memurunun silahından çıkan kurşunla öldürülen Festus Okey’in 17 Kasım’daki görülecek duruşması öncesinde bilgi paylaşımında bulunmak için toplantı düzenliyor. 21 Ekim Cuma saat 18:30’da aşağıdaki adreste yapılacak etkinliğe gazeteci İsmail Saymaz, avukat Burcu Özaydın ve GDA aktivisti Begüm Özden Fırat konuşmacı olarak katılacak.

17 Kasım’daki 15. celsede Festus Okey’in kimlik bilgilerinin Nijerya’dan gelmesi 4 yıl sonra ilk kez mahkeme tarafından “beklenmeyecek” ve savcı esas hakkında mütalaasını verecek. Böylece cinayetten 4 yıl sonra ilk kez davanın esası görüşülebilecek.

Göçmen Dayanışma Ağı’ndan yapılan açıklama şöyle:

20 Ağustos 2007 akşamı Beyoğlu karakolunda bir polis memurunun silahından çıkan kurşunla öldürülen Festus Okey’in davası görülmeye başlayalı tam dört yıl oldu. Sanık avukatının maktul Festus Okey’in kimlik bilgilerinin teyit edilmesi talebinin mahkeme heyetince kabul edilmesi ile kilitlenen davada geçen dört yıl içinde bir yandan esasa ilişkin hiçbir mesafe kaydedilmezken, diğer yandan da adaletin yerini bulması isteği ile davaya müdahillik başvurusu yapan 100’den fazla Göçmen Dayanışma Ağı üyesi ve gönüllü avukatlar hakkında mahkemeye hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlaması ile soruşturma başlatıldı. Bütün bu ortak çabanın sonucu geldiğimiz noktada sağlanan tek gelişme ise 17 Kasım 2011 tarihindeki 15. celsede kimlik bilgilerinin beklenmeyecek ve savcının esas hakkında mütalaasını verecek olması. Dört yıl sonra ilk kez davanın esası görüşülecek!

Biz Göçmen Dayanışma Ağı olarak duruşma öncesi Festus Okey davasını bugüne kadar uzaktan yakından takip eden herkesi, davanın bugüne kadarki seyri konusunda bilgi paylaşımında bulunmak ve bundan sonraki gidişat üzerine değerlendirme yapmak amacı ile bir araya gelmeye davet ediyoruz.

Adres: Aynalı Geçit, Meşrutiyet Caddesi, No: 8, Kat: 2, Beyoğlu/İstanbul

* Avukat Hüsnü Öndül’ün Festus Okey Davası ile ilgili yazısı için tıklayınız.

(Yeşil Gazete, Kaos GL)

 

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.