Doğa Mücadelesi

FOÇEP termik santrale ve cürufa karşı yürüdü

0

Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Aliağa’da kurulması planlanan termik santraller ve bu santrallerin atıklarının bölgeye dökülmesine karşı 16 Ekim Pazar günü bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması açılan pankartlar ve atılan sloganlarla protesto eylemine dönüştü.

Platform, basın açıklaması için İzmir’in Foça İlçesine bağlı Ilıpınar ve Kozbeyli köyleri arasında yer alan Gölyüzü mevkiindeki cüruf toplama alanını seçti. Saat 13.00’te Ilıpınar köyünde toplanan platform üyeleri, dernek, yerel yönetimler, STK temsilcileri ile civar yerleşim yerleri ve köylerden gelen yüzlerce vatandaş, konvoy halinde yürüyüşe geçti. Her yaştan katılımcının bulunduğu gurup, üç kilometrelik orman yolunu yürüyerek kat etti. Çocuk, yaşlı ve engelliler traktörlerle taşındı.

Yürüyüş sırasında “Yaşam alanımız yok edilemez”, “Termik santral istemiyoruz”, “Kocaoğlu uyuma kentimize sahip çık”, “Rüzgar, güneş bize yeter” sloganları atıldı.

“Geri Dönüşüm Tesisi Yalan, Asıl Amaç Cüruf Bertarafı” ,”Termik Santral Öldürür”,”Termik Ölüm Kusacak”,”Termik Santral İstemiyoruz”,”Doğa Katliamına Hayır”,”Foça Cüruf ve Termik Santral Kül Depolama Alanı Değildir”, “Kaz Dağlarında Siyanüre Hayır” yazılı pankartlar taşındı. Jandarma yol boyunca ve cüruf döküm alanı civarında geniş güvenlik önlemi aldı. Eylemcilerin açıklama için döküm alanına yürümek istemelerine karşılık, belirlenen alanın ilerisine geçmelerine izin verilmedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.