Kültür-Sanat

Kadir Has’ta Tezer Özlü Konferansı

0

Tezer Özlü

Kadir Has Üniversitesi, ‘Modern Türk Edebiyatı Konferansları’ dizisine yazar Tezer Özlü’yle başlıyor. 20-21 Ekim’de gerçekleştirilecek konferans 1986’da aramızdan ayrılan yazarı bütün yönleriyle incelemeyi amaçlıyor.

 

Kadir Has Üniversitesinin Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek konferansın Düzenleme Kurulu Selhan Savcıgil Endres, Şehnaz Şişmanoğlu Şimşek, Mary Lou O’Neil, Ahmet Ergenç, Özge Ercan ve Gülin Enüst’den oluşuyor.

Konferans sırasında toplumsal cinsiyet, ‘flaneur’ edebiyatı, yol edebiyatı, otobiyografi, siyasi baskılar ve modernleşme sorunları ele alınacak.
Üniversitenin Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü ile Türk Dili Koordinatörlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği konferansın açılış konuşmasını Hasan Bülent Kahraman yapıyor. Konferansta her günün sonunda yapılacak yuvarlak masa toplantılarına ise edebiyat dünyasından Müge İplikçi, Hatice Meryem ve Sezer Duru gibi isimler de katılacak. 20 Ekim akşamı Seyyar Sahne grubu Tezer Özlü’nün ‘Çocukluğun Soğuk Geceleri’ adlı romanından uyarlanan oyunu sergileyecek.

Konferans programı hakkında bilgi almak için Kadir Has Üniversitesi ile iletişime geçmek mümkün.

You may also like

Comments

Comments are closed.