ManşetTürkiye

Türkiye medyasından aile içi şiddete övgü

0

Bugün Türkiye medyasında “PKK hücresine Baba tokadı” sözleriyle manşetten yayımlanan haberde aile içi şiddet, erkek şiddeti ve çocuğa yönelik şiddet meşrulaştırıldı. Aile içi şiddet, “ilginç bir olay” olarak yorumlanıp olumlandı.

Tahminen ajanstan alınan ve pek çok gazetede aynen bu şekilde yer alan haberde “Baba tokadı pişman etti, ağlattı, babası herkesin ortasında tokat indirdi” gibi ifadeler var. Türkiye medyasının basın etiği için değil ama, resmi ideolojiye ve gereksinimlere dönük seferber olma hali, sözkonusu bir de PKK olunca, haberin bu şekli almasına neden olmuş olmalı.

Ayrıca haber, dili ve kullandığı görseller açısından polis bültenine benziyor.

İşte metnin, eleştirilerimiz sonucunda değiştirilmeden Milliyet’te yayınlanan hali:

BABA TOKADI PİŞMAN ETTİ

Yakalanan şahısların PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına bağlı oldukları belirtilirken, gözaltılar sırasında ilginç bir olay yaşandı. A.K. isimli genç, “terör örgütü PKK ile ilişkisi tespit edildiği” gerekçesiyle, akşam saatlerinde, evinde göz altına alındı. Evinin kapısına dayanan polis ekibinin, A.K. ile terör örgütü bağlantısını ortaya koyması üzerine, oğluna çok kızdı. Baba, “Nasıl bu pisliğe bulaşırsın?” diyerek herkesin ortasında A.K.’ya sert bir tokat indirdi. Olay resmi tutanaklara da yansıdı. Babasının tavrı ve tokadı karşısında ağlayarak pişmanlığını ifade eden A.K., güvenlik güçlerine yardımcı olmak istediğini söyledi ve PKK’lıların sıklıkla kullandığı bir hücre evi tarif etti.

 

Murat Köylü – Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.