DünyaManşet

‘Öfkeliler’ cumartesi sokağa çıkıyor

0

Kendilerine ‘Öfkeliler‘ diye adlandıran halk hareketi, bu cumartesi 45 ülkede ve 350 noktada siyasetçiler ile finans patronlarına karşı gösteri yapacak.

İspanya’da 60 kentte gösteri yapacaklarını duyuran, “15 Mayıs hareketi” olarak adlandırılan İspanya’daki “öfkeliler”, internetten yayınladıkları, Türkçe dahil 18 farklı dildeki videoda gelecek Cumartesi günü tüm dünyayı protesto etmek için sokağa çağırdı. “Rahatsızlık için özür dileriz, bu bir devrim” başlığı altındaki videoda, Alaska’dan Hong Kong’a en az 45 ülkede “Küresel değişim için birleşin” sloganıyla gösteri yapılacağı duyuruldu.

“Bu krizin faturasını biz ödemeyeceğiz. Bu siyasetçiler bizi temsil etmiyor” sloganını sıkça kullanan sistem karşıtları, gelecek Cumartesi günü yapılacak gösteride amacın, siyasetçilere ve finans patronlarına “Egemen güçler, büyük çoğunluğun iradesini, insan ve çevreyi hiçe sayarak, hepimizin ödemek zorunda kalacağı bedellerle küçük bir azınlığın çıkarları için çalışıyorlar. Bu dayanılmaz duruma son vermek gerek” mesajını vermek olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamlarda, “zaman, birlik olma ve sesinizin dinlenme zamanı” denilirken, katılımcılara, küresel değişimin gerçekleşmesine kadar barışçıl gösterilerine devam etmeleri çağrısında bulunuldu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.