Doğa Mücadelesi

Yalova Ziraat Odası Başkanı’ndan, Vopak’a karşı açlık grevi

0

Yalova yakınlarında kurulması planlanan VOPAK Kimyasal Depolama Tesisleri’ne karşı çıkan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, açlık grevine başladı.

Yalova yakınlarında kurulması planlanan VOPAK Kimyasal Depolama Tesisleri’ne karşı çıkan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, açlık grevine başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu çadırda açlık grevine başlayan Başkan Şaban Beşli, “Sağlığım elverdiği sürece, bana destek verenlerle birlikte Yalova’da VOPAK’a karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Şaban Beşli’nin açlık grevine, çevre illerdeki Ziraat Odası başkanlarının yanı sıra Yalova’daki sivil toplum örgütleri de destek verdi. Başkan Beşli yaptığı açıklamada, VOPAK’ın kurmak istediği kimyasal depolama tesisine karşı uzun zamandır mücadele verdiklerini kaydetti. Daha önce imza kampanyası düzenlediklerini ve VOPAK önünde eylem gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Beşli şöyle konuştu:

“Sağlıklı yaşamak, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyorsak, bu kimyasal depolama tesisine karşı çıkmalıyız. Bu mücadelemiz hala devam ediyor. Bu mücadelenin sonunda açlık eylemi kararı almıştım. Bu kararı da bugün uyguluyorum. Sağlığım el verdiği sürece, bana destek verenlerle birlikte Yalova’da VOPAK’a karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

‘TÜM Marmara İÇİN TEHLİKE’

11 Ekim’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda kimyasal depolama tesisleri ile ilgili ÇED toplantısı yapılacağını söyleyen Beşli, açıklık grevi ile Yalova’daki tepkiyi ortaya koymak istediklerini dile getirdi. Tesislerin tüm Marmara Bölgesi için tehlike oluşturacağını belirten Beşli şöyle konuştu:

“Yalova’da kurulacak depolama tanklarının patlaması bütün Marmara’nın yok olması demektir. O yüzden bu mücadeleyi Marmara adına veriyoruz. Ankara’dan da bir netice çıkmazsa biz VOPAK’ın inşaatını durdurmaya karar verdik. Bu yasal olamayabilir ama biz çocuklarımıza gelecekte temiz, pırıl pırıl bir Yalova bırakmak istiyorsak, bu mücadeleyi topyekun sürdürmemiz gerekiyor. VOPAK’a olan duyarsızlığı duyarlı hale getirmek gerekiyor, “

You may also like

Comments

Comments are closed.