LGBTİ+

Trans bireylerden suç duyurusu: Dışlanıyoruz

0

Bursa’da aynı evde yaşayan Canali Topçu ve Umut Gümüş adlı trans bireyler, cinsiyet kimlikleri nedeniyle toplum tarafından dışlandıklarını, komşuları ve bina sahibi tarafından kendilerine başka yere taşınmaları için baskı yapıldığını söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hazırladıkları şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığına verdikten sonra, Bursa Adliyesi’nden ayrılırken konuşan Canali Topçu, toplumun kendilerini dışladığını ve yaşama şartlarının son derece zor olduğunu söyledi. Kendilerine çalışabilecekleri bir iş verilmediği için seks işçiliği yaparak hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını söyleyen Topçu, şöyle konuştu:

“Bizler, sırf cinsel kimliğimiz nedeniyle bu toplumdan dışlanıyoruz. Ne bir iş, ne de başımızı sokacak bir ev bulabiliyoruz. Kalacak ev kiralamak istesek, buna müsaade etmiyorlar. Ev bulsak, normalin 2-3 katı kira isteniyor. Sözleşmelere çok ağır şartlar konuluyor. Onu da kabul ettiğimiz halde, bu defa de komşular ile apartman sakinlerinin baskı ve şiddetine maruz kalıyoruz. Yaşadığımız son olay bunlardan sadece biri.”

“Cinsel Kimliğimiz Nedeniyle Dışlanıyoruz”

Toplumda dışlanmış ve istenmeyen kişiler olarak yaşamak istemediklerini söyleyen Canali Topuçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cinsel kimliğimiz nedeniyle itilmek zorumuza gidiyor. Kimse fuhuş yaparak para kazanmak istemez. Ama biz iş verilmediği için mecburuz. Dışarıda polisin, evimizde ise komşuların tepkisine maruz kalıyoruz. Bizler sahip olduğumuz kimlikle yaşamak istiyoruz. Sokakta kalan hayvanlara bile saygı gösterilip, onlar için barınma evleri yapılırken, bizler sokaklara atılıyoruz.”

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.