Spor

Bisikletçiler Londra 2012 yolunda

0

Yol bisikleti branşında Türkiye 40 yıldır olimpiyatlara katılamıyor. Bu branşta olimpiyata katılma açısından  son sınav olan 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turunun ilk gününde sporcular birincilik ve ikincilik kürsüsüne çıkma başarısını göstererek olimpiyata katılım yönünde önemli mesafe katetti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen ve Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) takviminde yer alan 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turu, Antalya’nın Alanya ilçesinde başladı.

Türkiye’nin Bisiklet branşında 2012 Londra Olimpiyatları’na katılımı için büyük önem taşıyan turun ilk gününde 4’ü yabancı 8 takımdan 51 sporcu yarıştı. 2.2 kategorisindeki turun ilk gününde 7,5 kilometrelik parkurda prolog yarışı yapıldı. Türkler-Konaklı prolog etabında elit erkek ve 23 yaş altı kategorisinde Sırbistan, Ukrayna, İran, Azerbaycan ve Türkiye’den sporcular yarıştı.

Bu etapta Brisaspor’dan İsmail Aksoy 10.01.573 süreyle birinci, aynı takımdan Nazmi Bakırcı 10.14.851 süreyle ikinci, Manisaspor’dan Sırbistanlı sporcu Gabor Kasa 10.19.909 süreyle üçüncü oldu.

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 40 yıldır kurduğu olimpiyat hayalinin son virajına geldiklerini söyledi. Bu turda Türk sporcuların Çanakkale yarışlarından daha iyi puan almaları halinde olimpiyatlara 2 veya 3 sporcuyla katılabileceklerini belirten Müftüoğlu, ”Şu anda bir sporcumuzun olimpiyatlara katılmasını garantilemiş durumdayız. Ancak hedefimiz 2 ya da 3 sporcu ile olimpiyatlara gitmek. Bu nedenle bu yarış bizim için çok büyük önem taşıyor. Yarışların son gününde kaç sporcu ile gideceğimiz belli olacak” dedi.

Düzenlenen ödül töreninde birinci olan İsmail Aksoy’a madalyasını Sırbistan Bisiklet Federasyonu Başkanı Dragan Dostanic, ikinci olan Nazmi Bakarcı’ya Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, üçüncü olan Gabor Kasa’ya ise Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı verdi. Yarışın birincisi İsmail Aksoy’a sarı mayoyu ise Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi.

2. Uluslararası Alanya bisiklet Turu, bugün 133 kilometrelik Alanya-Akseki etabı ile devam edecek. Yarışlar, pazar günü yapılacak 114,7 kilometrelik Alanya-Manavgat etabı ile sona erecek.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.