Türkiye

Ferhat ve Berna için sokaklar doldu!

0

Roman açılımında ‘parasız eğitim pankartı’ açtıkları için 18 aydır cezaevinde bulunan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz‘a destek veren yüzlerce kişi adliyenin önündeydi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesinde tutuklu sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’a destek için CHP’li milletvekilleri Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Alaattin Yüksel ve Hülya Güven adliyeye geldi.

Adliye önünde öğrenci grubuyla birlikte eylem yapan vekiller basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iki öğrenci için adliyeye geldiklerini söyledi. Tekin, “Ama bu sorun sadece Ferhat ve Berna’nın sorunu değil. Şu anda 500 yakın öğrenci tutuklu. Gerekçe olarak iktidar gibi düşünmedikleri için, 500 tane öğrenci farklı düşüncelerinden dolayı gözaltında tutulmaktadır. Daha dün Afrika semalarında Orta Doğu’ya, başka ülkelere demokrasi dersi veriyor sayın Başbakan. Şu pankarta tahammül edemeyen bir başbakanın demokrasiden bahsetme hakkı olmamalı diye düşünüyorum. Eğer siz sadece bu pankart değil başka gerekçelere bağlayacaksanız o zaman ben içişleri bakanı ve sayın Başbakana çağrıda bulunmak istiyorum. O pankartı açmamış olsalardı o kardeşlerimiz acaba herhangi bir örgütle bağlanmış olacaklar mıydı?” dedi.

18 aydır lüzumsuz gerekçelerle iki kişinin tutuklu bulunmasını şiddetle protesto ettiklerini ifade eden Tekin, “Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna’nın değil tututklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev adledeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Tutuklu sanık Berna Yılmaz’ın babası Yusuf Yılmaz da “Bu çocukların böyle ezilmesine, bizim emeklerimizin çiğnenmesine karşı çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı. Emeklerinin çiğnenmemesini isteyen Yılmaz, “4 yıl bu çocuklara dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla okuttuk. Okuldan atıldılar. Bize de yazık günah değil mi? Çok üzgünüm.” dedi. Kızının cezaevindeki durumunu kendilerine aktarmadığını söyleyen Yılmaz, “Bizim üzülmemizi istemiyor. Ailece bayramda gördük. Biz Kıbrıs’ta yaşıyoruz. ‘Baba ben bir suç işlemedim, benimle gurur duyabilirsin, üzülme benim için’ dedi. Üzülmemek elde değil. Ümidim tahliye edilirler” şeklinde konuştu.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.