Yerel

Beyoğlu’nda kepenkler kapandı

0

Masa operasyonunu protesto eden esnaf, bazı sokaklarda kepenk kapattı.

İstanbul Beyoğlu’nda masa-sandalye operasyonunu protesto eden esnaf, İmam Adnan, Bekar, Kurabiye, Mis, Süslü Saksı, Zambak Sokakta bir günlüğüne kepenk kapattı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay önce başlayan masa sandalye yasağı uygulaması bir grup esnaf tarafından 1 günlük kepenk kapatma eylemi ile protesto edildi. Mis Sokak üzerinde toplanan 50 kişilik grup, yasak nedeniyle işlerinin yüzde 80 oranında düştüğünü, iflas etme noktasına geldiklerini öne sürdü.

Dükkanlarını kapatan bir grup esnaf, kepenklerin üzerine ‘Kapattık. Beyoğlu Belediyesi’nin sokakları düzenleme adı altında yaptığı uygulamalara karşı 1 gün kepenkleri kapatıyoruz” yazılı afişler astı.

Mis Sokak üzerinde toplanan esnaf adına bir açıklama yapan Ali Can Ocaklı, Beyoğlu’nda esnafın keyfiyet ve zorbalıkla iflas ettirilerek Beyoğlu’nun yeniden paylaşıma açılmak istendiğini iddia etti ve Beyoğlu Belediyesi’nin uygulamalarını protesto etti.

Ocaklı, “Aradan geçen 2 aylık süreye ve belediye tarafından çözümleneceği söylenmesine rağmen sorun hala çözümlenmemiş ve bu süre zarfında iş hacmi yüzde 80 düşmüş işletmeler iflas etme noktasına gelmiştir. Sonuç olarak bizler kepenklerimizi sonsuza kadar kapatmamak, işlerimizi kaybetmemek, Beyoğlu’nu ıssızlığa ve rantsal dönüşümün kirli ilişkilerine terk etmemek için bir gün süreyle kepenklerimizi kapatıyoruz” diye konuştu.

Beyoğlu’nun yeniden düzenleme planlarının kapalı kapılar ardında ve gizli saklı yapıldığını öne süren bir grup esnaf, bu tarz düzenlemeler yapılacaksa kendi görüşlerinin de alınmasını istedi. Beyoğlu Belediyesini “ben yaptım oldu” mantığından’ kurtulmasını isteyen esnaf, “Eğer bir dönüşüm yapılacaksa bu zorbalıkla değil belirli bir konsensüs dahilinde ve sürece yayılarak yapılmalıdır. Esnafın uğradığı zarar tazmin edilmelidir” dediler.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.