ManşetYeşil Havadis

Yeşiller: Kürt siyasi hareketine yönelik tutuklamaları durdurun!

0

Yeşiller Partisi, son günlerde KCK operasyonları kapsamında Kürt siyasetçilere yönelik olarak yapılan tutuklamalara karşı bir açıklama yayınladı. Parti Eşsözcüleri imzasıyla yayınlanan açıklamada “Kürt siyasi hareketini ezmeye yönelik operasyonları durdurun!  Kürt halkının haklı taleplerini yerine getirmek için  bahaneler yaratmaktan vazgeçin;  sorumluluklarınıza sahip çıkın, çözüm için adım atın, Meclisi çalıştırın.” talebi yer aldı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Kürt siyasi hareketine yönelik tutuklamaları durdurun!

BDP’nin yerel yöneticilerine  büyük gözaltı!

Üç gün önce, 1 Ekim 2011, TBMM açıldı.

Meclise gelip siyaset yapması beklenen BDP Milletvekilleri geldiler, o zehir zemberek Andı içtiler… onlara oy veren seçmen rahat bir nefes aldı. Artık her şey yoluna girecekti, barışa bir şans daha verilmişti!  Anayasa Uzlaşma Komisyonu da kurulmuştu. Türkiye halkları ilk kez kendi toplumsal sözleşmesini, kendi Anayasasını yapmaya hazırlanıyordu… Umutluyduk.

Üç gün sonra, 4 Ekim 2011. Haber ajansları, çoğu BDP’nin  yerel kadrolarından oluşan, Kürt  siyasi hareketine yönelik büyük bir operasyonu duyuruyordu.

İstanbul’da 90 BDP’linin, eşzamanlı operasyonlarla, Diyarbakır’da 31, Antep’te 20, Ankara ve Derik’te ikişer, Batman ve Kurtalan’da birer kişinin gözaltına alınmıştı. Son bir ayda KCK operasyonları çerçevesinde 771 olan gözaltı sayısı, bugün gözaltına alınan 137 kişi ile birlikte 908′e yükselmişti.

Kürdüyle, Kürt olmayanıyla Türkiye halklarına bu eziyeti reva gören siyasal iktidara sesleniyoruz:

Demokratik, eşit, adil, insanca bir yaşam için onca çabadan, onca acıdan, dökülen onca kan ve gözyaşından sonra, barışa her yaklaştığımızda umutlarımızı kıran arızalara artık engel olun!  Kürt siyasi hareketini ezmeye yönelik operasyonları durdurun!  Kürt halkının haklı taleplerini yerine getirmek için  bahaneler yaratmaktan vazgeçin;  sorumluluklarınıza sahip çıkın, çözüm için adım atın, Meclisi çalıştırın.

 

Yüksel Selek – Ümit Şahin

Yeşiller Partisi Eşsözcüleri

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.