Kültür-Sanat

‘Perili Köşk’te” çalışmak ister miydiniz?

0

Türkiye’nin ilk ”ofis müzesi”, Yusuf Ziya Paşa Köşkü, kuruluşunun 100.yılı nedeniyle ”Borusan Contemporary” adı altında Borusan Holding Yönetim Merkezi’nde tarih ve sanat meraklılarını misafir edecek. Hafta içi ofis çalışmaları sürdürülürken, hafta sonları ilginç, çağdaş sergiler izleyicilerle buluşacak. Borusan Kolleksiyonu’ndan seçilen eserlerin yanında, 7 çağdaş sanatçının bu sergi için özel olarak ürettiği video eserleri de yer alıyor.

17 Eylül’de açılan sergi,11 Aralık tarihine kadar ziyaretcilerini bekliyor.

Bu tarihi köşk”Perili Köşk”olarak ünlenmiş. 1910 yılında Yusuf Ziya Paşa Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa’nın başyaveri olarak görev yaparken, başlanan köşk Birinci Dünya Savaşı çıkınca inşaatı yapan ustaların askere alınmasıyla birlikte tamamlanamamış. ”Perili Köşk” diye anılması da bu yüzden. Orjinali dörtbuçuk kat olan ve  yarım kalan köşkün katları 1995 – 2000 yılları arasında mimar Hakan Kıran’ın röleve, restorasyon çalışmalarına kadar tamamlanamamış.

Yusuf Ziya Paşa 1926 yılına kadar köşkte yaşamış.

Köşk Borusan Holding tarafından 2002 yılında 25 yıllığına kiralandı. Köşk aynı zamanda 2007 yılından beri Borusan Holding personelinin çalışma alanı.

Binadaki olağanüstü güzellikteki terastan,Karadeniz ve Marmara Denizini izleme şansınız var.

Özellikle’Kahve Odası”,Balo Salonu Avizesi ve ”İstanbul Duvar”resmi,dikkatinizi,ruhunuzu  çekecekler arasında…

(Fatoş Çırnaz – Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.