Kültür-Sanat

Özel tiyatrolara 3,5 milyon TL ödenek!

0

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği‘nden yapılan açıklamada, 2011-2012 sanat sezonunda, bakanlığa, özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere toplam 328 özel tiyatronun 328 proje ile başvuru yaptığı anımsatıldı.

Özel tiyatroların başvurularının Değerlendirme Komisyonu tarafından ayrı ayrı incelendiği belirtilen açıklamada, ”Değerlendirme Komisyonu, başvuruların incelenmesinde, ilgili mevzuatta belirtilen ölçütleri ve bütçe olanaklarını göz önünde bulundurdu. Ayrıca, Türk tiyatrosunu bütün yönleriyle desteklemek amacıyla son yıllarda olduğu gibi Türk oyun yazarlarının eserlerine yer veren projeler özellikle teşvik edildi” denildi.

Değerlendirme Komisyonunun toplam 3 milyon 500 bin lira ödeneğin dağıtılmasına karar verdiği kaydedilen açıklamada, bu karar doğrultusunda, 57 profesyonel, 23 çocuk, 50 amatör ve 32 geleneksel olmak üzere toplam 162 özel tiyatronun projesine yardım yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, bu rakamın, bugüne kadar bir sanat sezonu için yardım yapılan en fazla özel tiyatro sayısı olma özelliği taşıdığı ifade edildi.

(Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.