Spor

Mesut; ne oynar ne oynamaz

0

Almanya – Türkiye maçında takımı adına çok iyi bir performans sergileyen ve 1 de gol atan Mesut Özil Berlin Olimpiyat stadında bulunan türk seyirciler tarafından maç boyunca  ıslıklanmış; Mesut’un Alman Milli Takımını seçmiş olması Türk Milli Takımını tercih eden Hamit Altıntop tarafından da eleştirilmişti. Cuma günü Şükrü Saraçoğlu Stadında Türkiye – Almanya rövanş maçı var. Herkesin merak ettiği konu Mesut Özil’in bu maçta nasıl bir performans göstereceği. Radikal Gazetesine bir demeç veren Mesut Özil, “Oynamak istemiyordum ama Alman Milli Takım yetkilileri kötü bir alışkanlık yaratabileceği endişesiyle kabul etmedi” şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye açısından büyük önem teşkil eden Almanya maçı öncesi, oldukça farklı duygular yaşanacak. Ömer Toprak, Gökhan Töre, Mehmet Ekici, Tunay Torun gibi genç gurbetçiler ay-yıldızlı formayla, ekmeğini kazandıkları ülkeye karşı forma giyecek.

Bununla birlikte “Acı Vatan”da yetişen bir Türk de çok karışık duygular içinde olacak… Bu isim Mesut Özil.

8 Ekim 2010’da Almanya’da oynanan grup eleme maçında gol atsa da sevincini yaşayamayan Mesut Özil, Radikal Gazetesi’ne konuştu.

Real Madrid ve Alman Milli Takımı’nın gözbebeği olan genç futbolcu, “Doğrusunu söylemek gerekirse oynamak istemiyordum ama Alman Milli Takım yetkilileri kötü bir alışkanlık yaratabileceği endişesiyle bu isteğimi kabul etmedi” dedi.

İlk maçta Türkler tarafından yuhalanan 23 yaşındaki yıldız, “İnşallah Berlin’deki maçın atmosferini, o ıslıklı protestoyu tekrar yaşamam” dedi.

Mesut şöyle devam etti:

“Aslında Almanyalı Türkler beni ve kararımı daha iyi anlamalıydı. Çoğunluğun da anladığı kanısındayım. Berlin’deki maçta hak etmediğim bir protesto ile karşılaştım. Umarım Türkiye’de böyle bir şey yaşamam. Yaşanmayacağını da düşünüyorum. Türk insanının dualarının bana hep destek verdiğini biliyorum. Kaldı ki, bir Türk olarak Türkiye’ye Türk insanına önyargılı olmam mümkün değil. Benim bütün akrabalarım Devrek’te yaşıyor. Almanya kadar Türkiye’yi de seviyorum.”

Maça ilişkin de değerlendirmelerde bulunan başarılı oyuncu, “Elbette Türkiye’deki o özel atmosferi biliyorum. Almanya olarak bizim açımızdan çok zor bir karşılaşma olacak. Gruptaki en zor sınavımıza çıkacağız. Grubu birinci olarak bitirmeyi garantilememizin avantaj olduğunu düşünüyorum. Ama maçın sonucu ne olursa olsun gönülden istediğim şey Türkiye’nin grubu ikinci bitirerek, devamında da Euro 2012 biletini almasıdır. Grup kuraları çekildiğinde de aynı düşüncemi ve dileğimi dile getirmiştim” şeklinde konuştu.

Bir Türk genci olarak ay-yıldızlı formaya karşı oynamanın kolay olmadığını söyleyen Mesut Özil, “Her ne kadar iyi bir profesyonel olsam da Türkiye maçına farklı duygularla çıkacağım muhakkak. Keza Berlin’deki maçta da böyle olmuştu. İnanıyorum ki Nuri, Hamit, Mehmet ve diğer Almanya’da yetişen Türk gençleri de Almanya’ya karşı farklı duygular ile çıkıyorlar” dedi.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.