Sivil Toplum

İstanbul küçük Millet Meclisi 9 Ekim’de toplanıyor

0

Parlamento 24. döneme girerken, TkMM’ler (Türkiye küçük Millet Meclisleri) de 2. dönem çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor. İstanbul kMM bu çerçevede 9 Ekim Pazar günü Beyoğlu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde toplanacak. Saat 14 ile 17 arası sürecek etkinliğin moderatörlüğünü, NTV’den ayrılan gazeteci ve haber sunucusu Banu Güven yapacak. Toplantıya İstanbul milletvekilleri Mustafa Şentop (Ak Parti) ile Faik Tunay’ın (CHP) katılması bekleniyor.

TkMM tarafından, siyasi parti liderlerine yapılan çağrıya şu ana dek AKP ve BDP’den olumlu yanıt gelmiş. Her iki parti de bu çalışmalarda koordinasyon için birer grup başkanvekili görevlendirilmiş. Bu kişiler AKP’den Mahir Ünal, BDP’de Hasip Kaplan. MHP ile ilişkiler Mehmet Şandır üstünden yürümeye devam edecek. CHP’den de olumlu yanıt bekleniyormuş.

TkMM; Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılanan, sivil toplum ve meslek örgütleri temsilcilerinin ayda bir kez bir araya gelerek Türkiye’nin genel ve illerinin yerel sorunlarını milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte konuştukları diyalog gruplarından oluşuyor. Çalışmanın amacı, sivil toplumun karar süreçlerine katılımının ilk adımının, yani kamu yönetimi ile sivil toplum arasındaki diyaloğun sağlanması olarak tarifleniyor.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.