Kültür-Sanat

Flamenko Festivali 5 Ekim’de başlıyor

0

Flamenko Ankara Derneği‘nin ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu işbirliğiyle düzenlediği “5. Uluslararası Flamenko Festivali” 5 Ekim’de başlıyor.

ODTÜ Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, flamenko alanında Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivali olma özelliği taşıyan festival kapsamında, ünlü ve başarılı sanatçıların dans gösterileri, konserler ve flamenko film gösterimi gerçekleştirilecek.

Tüm Dünya’da tanınan İspanya’nın en iyi ve en sevilen flamenko dansçısı seçilen dans ustası Joaquin Grilo, ekibiyle birlikte ilk kez Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Dünyanın en çok ödül kazanmış flamenko gitaristlerinden virtüöz Nino de Pura, virtüöz Manolo Franco ve İspanya’da dans birincisi David Perez, festivalin diğer önemli konukları olacak.

Yunanistan başta olmak üzere tüm Avrupa’da 2005 yılından bu yana pek çok festival ve gösteride yer almış olan Katarina Voulgari ve grubu Alma Gitana, festivali danslarıyla renklendirecek.

Festivalde katıldıkları uluslararası festival ve konserlerde başarıyla temsil eden Türk sanatçılar da sahne alacak. Festival biletlerine www.biletix.com’dan Biletix gişelerinden ulaşılabilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.