Ulaşım

EGERAY Torbalı’ya uzatılıyor

0

EGERAY‘ın uzatıldığı Torbalı istasyonunun temel atma töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla 7 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, EGERAY’ın Cumaovası’ndan Torbalı’ya kadar uzatıldığı belirtildi.

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin ortaklaşa hayata geçirdiği projenin, Küçük Menderes Havzası’ndaki tarım ve sanayi tesisleri ile organize sanayi bölgelerinin taşıma sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Torbalı istasyonundaki temel atma töreninin 7 Ekim 2011 Cuma günü Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

Bakan Yıldırım ve Karaman’nın, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek Türkiye-Avrupa Deniz Otabanı Projesi’nde ilk trenin sefere verilmesi törenine katılacağı, Bakan Yıldırım ve Karaman’ın deniz otobanı servisi ile Ege Bölgesi demiryolunu İtalya’nın Trieste Limanı üzerinden Avrupa demiryolu ağına bağlantısını sağlayacak treni, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden uğurlayacağı da kaydedildi.

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.