ManşetTürkiye

Eğitim Sen’den arabuluculuk önerisi

0

KESK‘e bağlı Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Süleyman Beştaş, PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerin görevlerine dönmesi için sorumluluklarını yerine getireceklerini belirterek, “Büyük bir özveri ile görevlerini yapmaya çalışan öğretmenlerimizin yaşam hakkını, temel hak ve özgürlüklerini ortadan kaldıracak yönemlerin son bulmasını istiyoruz” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Siirt Şube Başkanı Süleyman Beştaş ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, PKK tarafından kaçırılan öğretmenler için ortak bir basın toplantısı düzenledi. Siirt Belediye binasındaki toplantıda konuşan Eğitim-Sen Siirt Şube Başkanı Süleyman Beştaş şunları söyledi:

“Çözümsüzlük süreci sivillerin daha fazla şiddet ve baskı ortamından etkilenmesine neden oluyor. Son olarak Elazığ’ın Arıcak İlçesi’nde 4, Diyarbakır’da ise bir öğretmenin alıkonulması, diğer taraftan barış talebi ile sokaklara çıkan öğretmenlerin gözaltına alınması bu durumun en açık örneğidir. Büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimizin yaşam hakkını temel hak ve özgürlüklerini ortadan kaldıracak yönelimlerin son bulmasını istiyoruz.”

Yaşanan kör şiddetin kendilerini derinden etkilediğine ifade eden Beştaş, “Eğitim-Sen olarak alı konulan öğretmenlerimizin yeniden görevlerine dönmesi için her türlü adımı atacağımız ve bu konu da her türlü girişimin içinde yer alarak sorumluluğumuzu yerine getireceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.

Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak da, öğretmenlerin bir toplumun insanlık alemini aydınlatma motoru olduğunu belirtti. Öğretmenlerin dokunulmazlıklarının olması gerektiğini savunan Sadak, “Dünyanın bütün toplumlarında, öğretmenlerin gerek sosyal hakları gerek maaşları, bütün çalışmaları özgür olmalıdır. Öğretmenlerin bir an önce serbest bırakılması, alıkonulan işçiler, askerler, subaylar, astsubaylar varmış. Bu konuda tepkilerini gösteren tüm kesimlerle birlikte bunları almaya hazırız” dedi.

Polisin demokratik tepkilerin önüne barikat kurmamasını isteyen Sadak sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlar istediklerini söylemelidir. Ama bu demokratik tepkiler esnasında Molotoflar da kullanılmamalıdır. Şiddet kullanılmamalıdır. Biz her ortamda çağrılarda bulunuyoruz. Yarın Siirt’te öbür gün Cizre’de, başka bir yerde demokratik bir yürüyüş olacaksa, mülki idare amirleri polislere talimat vermeli. İnsanlar sonuna kadar demokratik tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Bu demokratik tepkiler olmazsa, insan öfkeyle ne yapar. Şiddet ortaya koyacaklar.

Bu vesile ile herkesin bu süreci iyi değerlendirmesi, alıkonulan askerlerin, öğretmenlerin serbest bırakılması, siyasi parti veya sivil toplum örgütlerinin çarşılarda, meydanlarda demokratik şiddet içermeden demokratik tepkilerini özgürce ortaya koymalıdır. Ben Eğitim-Sen’in bu cesur tavrını destekliyorum. Belediye Başkanı olarak onurlu bir girişimdir. Tüm alıkonulan öğretmenlerin serbest bırakılmasını istiyorum.”

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.