Türkiye

Grup Yorum’un sözleri delil oldu

0

Grup Yorum’un şarkı sözleri ‘terör örgütü propagandası’ kapsamında değerlendirildi.

İşyeri bilgisayarında Grup Yorum’un Kürtçe ve Türkçe şarkıların sözleri bulunan Berivan Doğan, ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı gerekçesiyle yargılandığı 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak çalışan Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şubesi eski yöneticilerinden Berivan Doğan hakkında, Müdür Yardımcısı Ahmet Koçibar tarafından bilgisayarında usulsüz ve izinsiz bir şekilde yaptırılan arama sonucunda bulunan Grup Yorum’un Kürtçe ve Türkçe şarkılarının sözlerinden ötürü, 2006 yılında ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla dava açılmıştı. Beşiktaş 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce iddianamenin kabul edilmesi üzerine dava süreci başlamış, savcılık ‘müsnet suçun yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatine vararak, Doğan hakkında 27 Şubat 2007 tarihinde beraat kararı verilmişti.

Ancak, daha sonra beraat kararının bir diğer cumhuriyet savcısı tarafından temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı 1 Haziran 2010 tarihinde bu kararı bozarak, tekrar 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderdi. Bu kez Yargıtay kararına uyarak hareket eden mahkeme ise, 22 Eylül 2011 tarihindeki duruşmada Doğan hakkında TCK’ın 220/8 maddesi gereğince suçun işleniş şekli ve sanığın kişiliği göz önüne alınarak, 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, TCK’nın 62’ınci maddesi gereğince cezasının 10 aya indirilmesine karar verdi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.