ManşetSpor

Filenin Sultanları, Dünya Şampiyonu’nu devirdi

0

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası‘nda Filenin Sultanları, tarihi başarılarla dolu son Dünya Şampiyonu Rusya‘yı 3-0 mağlup ederek, tarihinde ikinci kez adını yarı finale yazdırdı.

Eurovolley 2011’de Türkiye, Rusya’yı 3-0 mağlup ederek tarihinde ikinci kez yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk setinde 5-2 geriye düşen Filenin Sultanları, Motta’nın aldığı molanın ardından toparlanıp beraberliği sağlasa da Rusya, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. İlk teknik molanın ardından iyi bir başlangıç yapan Ay yıldızlı takım, Neslihan Darnel’in sayılarıyla rakibi karşısında 9-8 öne geçti. Farkı 4 kadar çıkartan Türkiye, Rusya’ya üst üste 3 sayı verse de ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Bu teknik molanın ardından toparlanan Rusya, beraberliği yakaladıktan sonra 20-19 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan bu sette, iki set sayısı kurtaran Filenin Sultanları, 26-25 üstünlüğü yakalarken, ilk seti de ekibimiz 27-25 önde tamamladı.

Hücumda yaptığı hatalarla ikinci setin başlarında 4-1 geriye düşen Filenin Sultanları, farkı bir ara bire indirmeyi başarsa da Rusya, ilk teknik molaya 8-5 üstün girdi. Teknik moladan döndükten sonra 6-0’lık bir seri elde eden Türkiye, 11-8 üstünlüğü elde etti. Hücumda yapılan hataların üstüne basit hataların da eklenmesiyle farkı azaltan Rusya, ikinci teknik molaya da 16-15 önde girdi. İkinci teknik molanın ardından üst üste aldığı sayılarla öne geçen Filenin Sultanları, skoru 21-18’e taşıdı. Servis ve bloklardan alınan sayılarla skoru 24-19’a getiren Türkiye, üstünlüğünü devam ettirerek ikinci seti de 25-21 önde tamamladı ve 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette oyuna iyi bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Üstünlüğünü devam ettiren Ay yıldızlı takım, toparlanan Rusya karşısında ikinci teknik molaya 16-13 önde tamamladı. İkinci teknik molanın ardından rakibi karşısında etkili oyununu devam ettiren Filenin Sultanları, bu seti de 25-19 kazandı ve 3-0’la yarı finale yükseldi.

Filenin Sultanları’nın yarı finalde Polonya-Sırbistan maçının galibi ile 1 Ekim’de Belgrad’da oynayacak.

(Ntvspor)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.