Doğa Mücadelesi

Nükleere karşı oturma eylemi

0

Mersin ve çevre ilçelerinden gelen yaklaşık 70 kişilik protestocu grubu, Büyükeceli beldesinde toplandı. Kalabalık, belediye binası önünden yürüyüş başlatarak, nükleer santralin yapılacağı yere geldi. Şantiye girişine gelen grup, şantiye yolunda oturma eylemi yaptı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sebahat Arslan, buradaki açıklamasında, nükleer endüstride olumsuzluklar yaşandığını belirterek, “Bunları görmezden gelen hükümetin, halkın nükleer enerji karşısında gösterdiği tepkilere de kulak tıkayarak, Akkuyu’da nükleer santral kurma inadını sürdürmesi endişe vericidir. Akkuyu Nükleer Santralinin bölgemizin tarımına ve turizmine darbe vurmak için yapılmak istendiği açıktır. Santralin yaşam alanlarımızı tahrip etmesine ve kirletmesine izin vermeyecek ve yapımını engelleyeceğiz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise hükümetin santral yapma kararının tamamen siyasi olduğunu ve ihale yapılmadan Rusya’ya verildiğini savundu. Daha sonra eylemciler olaysız şekilde dağıldı. Mitinge birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.