Kadın

Onların büyük yalnızlığı

0

Akşam Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bentderesi’nde bulunan genelevi yıkmasıyla barınaksız kalan yüzün üzerinde seks işçisi kadın, ortak bir dilekçeyle Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’na başvurarak “mekan” talebinde bulundu. İnsan Hakları Başkanlığı’nın, konuyu Ankara Valiliği’ne iletmesine karşın bugüne kadar soruna bir çözüm bulunamadı. Ankara’da bulunan “Bentderesi Genelevi”nin yıkılmasına, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde geçtiğimiz haftalarda başlanmıştı.

Barınma evleri kabul etmiyor

Seks işçisi kadınların sorunlarıyla ilgilenen İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yıkımı öncesi, genelevde çalışan ve kalacakları yer olmadığı için çalıştığı evde barının kadınlar zor durumda. Bu kadınlardan önemli bir bölümü kalacak yer bile bulamadılar. Geçici olarak arkadaşlarının yanında barınanların yarın ne olacakları da meçhul. Evsiz kalan hayat kadınlarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın açıklamalarına rağmen hiçbir resmi barınma evi kabul etmemiştir. Zorlama ile kabul edilseler bile psikolojik baskıya maruz kalmaktan korkuyorlar. Bu kadınlar genelevi yıkmakta bu kadar kararlı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan kendilerine sahip çıkmasını beklemektedirler. Yıllarca bedenleri üzerinden alınan vergilerin bugün onların sorununu çözüm için kullanılmasını beklemektedirler.”

(Akşam)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.