Doğa MücadelesiFoto GaleriManşet

İzmir’de 350 ppm eylemi

0

“Moving planet (Hareketlenen gezegen)” sloganıyla iklim değişikliğini durdurmak için dünyanın dört bir yanında eş zamanlı olarak yapılan 350 ppm eylemi İzmir’de de yapıldı.

İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 18:30’da toplanan gruplar yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Küresel Eylem Grubu, Karşı Bisiklet, Akdeniz Yeşilleri Derneği, Greenpeace, Yeşiller ve İzmir Bisiklet Derneği üyelerinden oluşan gruplar vuvuzela, düdük, slogan ve ıslıklarla iklim değişikliğine dikkat çekti. Etkinlikte İlker Kılıçer’in pandomim gösterisi de ilgi çekti. Eylem 19:30’da yürüyüş caddesi üzerine yakılan mumlarla sona erdi.

Basın açıklamasında Somali’deki açlık ve susuzluk, Rusya’daki orman yangınları, Pakistan’daki seller ve Grönland’daki buzulların erimesi hatırlatıldı. Kömür ve petrol kullanımındaki yaygınlığın düşürülmesi gerekirken Kanada’dan Amerika’ya petrol taşıyacak Keystone XL boru hattının gezegenin atmosferindeki karbon miktarını 200 ppm artıracağı belirtildi.

Aynı açıklamada AKP hükümetinin kalkınma hevesiyle yaptığı ve yapmayı planladığı termik santraller ile dünya karbon salınımını artıracağı, böylece kuraklık, sel ve orman yangınlarını körükleyeceği hatırlatıldı.

Basın açıklamasında; yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin, toplu taşıma ve bisikletlerin teşvik edilmesinin, tasarruflu aydınlatma ve bina izolasyonlarının yapılması ile gezegenin çıkarlarının korunabileceği hatırlatıldı.

 

 

 


You may also like

Comments

Comments are closed.