Yerel

“Geç geç, beleşçi seni. Sizin yüzünüzden para kazanamaz olduk”

0
Kocaeli Gazetesi’nden Nuri Akçaharman’ın haberine göre Körfez Yarımca’da ikamet eden yüzde 78 bedensel ve zihinsel engelli Ali Yılmaztürk’ün kızı Neriman Yılmaztürk, UKOME’nin babasına verdiği engelli kartını halk otobüsü şoförlerinin tepkileri nedeniyle kullanamadığını belirterek, UKOME’nin buna bir önlem almasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim Daire Başkanlığı tarafından engelli vatandaşlara verilen ücretsiz seyahat kartı, işgüzar halk otobüsü şoförlerinin tepkileri nedeniyle vatandaşa sorun yaşatıyor. Daha önce vatandaşların defalarca kez şikayette bulunduğu ancak hiçbir önlem alınmayan bu konu ile ilgili bir şikayet de Körfez İlçesi Yarımca’dan geldi. Yarımca Atalar Mahallesi’nde ikamet eden yüzde 78 bedensel ve zihinsel engelli Ali Yılmaztürk, belediye tarafından kendisine verilen hakkı kullanarak 4 sene önce engelli kart sahibi oldu.

TEPKİLERLE KARŞILAŞMIŞ


Ancak ulaşımını bu kartla yapmaya başlayan Yılmaztürk, ne zaman halk otobüsüne binse otobüs şoförlerinin kötü muamelesi ile karşılaşmış. Aldığı tepkiler karşısında vatandaşların içinde rencide olan Yılmaztürk, daha fazla dayanamayıp belediyenin kendisine çıkarttığı ücretsiz ulaşım kartını iptal ettirmiş. Geçen zaman zarfında babasının engeli daha da artınca kızı Neriman Yılmaztürk, yeniden babası için UKOME’den ücretsiz ulaşım kartı çıkarttırmış. Ancak yine aynı tepkilerle karşı karşıya kalan Yılmaztürk, durumu kızına anlatarak sitem etmiş.

ŞOFÖRÜN İŞGÜZARLIĞI


Babasının duygusal olduğunu ve konuyu biraz abarttığını düşünen kızı da bir gün babası ile birlikte halk otobüsüne binmiş. Önden giden baba kartını okutunca Yarımca-İzmit arası çalışan 111 numaralı halk otobüsünün sürücüsü, “Geç geç, beleşçi seni. Sizin yüzünüzden para kazanamaz olduk” diyerek sitemde bulunmuş. Neriman Yılmaztürk ise babasına gösterilen tepki karşısında neye uğradığını şaşırarak, sürücüye kendisini şikayet edeceğini söylemiş. Halk otobüsünden inen Yılmaztürk, soluğu UKOME’de almış.

UKOME’DEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM


Yetkililere durumu anlatan Neriman Yılmaztürk, yetkililerin konuya ilgisiz kaldıklarını belirterek, belediye kendi verdiği kartla vatandaşını rezil ediyor. Bu insanlara mademki engelli kartı verilmiş, mademki halk otobüsü ve belediye otobüslerinde bunlar geçerli, araç sürücülerine ne oluyor? Engelli vatandaşlar sürekli halk otobüslerinde rencide ediliyor. UKOME bu soruna çözüm bulsun. Eğer bulamayacaksa halkın belediyesini geri versinler. Yarımca’ya belediye otobüsü neden çalışmıyor? Bu durum devam ederse otobüs sürücülerinden değil UKOME’den şikayetçi olacağım” şeklinde konuştu.

(Kocaeli Gazetesi) (tsd.org.tr)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.