ManşetYeşil Havadis

Yeşiller: “Şiddeti tırmandıranları kınıyoruz!”

0

Yeşiller Partisi, Ankara ve Siirt’te sivillere yönelik olarak yapılan saldırıları kınadı.

Eşsözcüler Yüksel Selek ve Ümit Şahin, yaptıkları açıklamada “şiddeti, ‘her nereden gelirse gelsin’ diyerek kınamaktan yorulduk” derken “devletin çözümsüzlük üreten politikalarını meşrulaştırmaya çalışan siyasi partileri, stratejistleri ve yazarları da, Kürt siyasi hareketinin ve sosyalist solun bir bölümünün, reel politika adına, şiddetin hala bir politika aracı olarak meşru sayılabileceğini düşünen mensuplarını da” aklıselime davet ediyor.

Açıklama şöyle:

“ŞİDDETİ TIRMANDIRANLARI KINIYORUZ!

Ankara’da ve Siirt’te sivillere yönelik olarak önceki gün yapılan saldırıların, en ağır lanetlemeyi hakettiğine, barış isteyen hiç kimsenin şüphesi olmadığından eminiz. Ama şiddeti, “her nereden gelirse gelsin” diyerek kınamaktan da yorulduk!

PKK’nin şiddet atmosferini besleyen eylemlerini, gerek jandarma-polis, gerekse sivillere yönelik saldırılarını ve şiddeti yücelten bir dil kullanmasını kınıyoruz.

Devletin “örgütü bitirmekten” bahsederek savaşı körüklemesini, hava saldırılarını, kara harekatı ve her türlü silahlı çözüm planını ve KCK adı altında Kürt siyasal hareketine yönelik sürdürdüğü şiddeti, gözaltı ve tutuklamaları, operasyonlarını kınıyoruz.

Devletin çözümsüzlük üreten politikalarını meşrulaştırmaya çalışan siyasi partileri, stratejistleri ve yazarları da, Kürt siyasi hareketinin ve sosyalist solun bir bölümünün, reel politika adına, şiddetin hala bir politika aracı olarak meşru sayılabileceğini düşünen mensuplarını da aklıselime davet ediyoruz.

Müzakerelerin sürmesi, silahsızlanmanın sağlanması, Kürt halkının meşru taleplerinin karşılanması ve gerçek anlamda barışa ulaşılabilmesi ancak ve ancak her türlü şiddeti dışlayan demokratik siyasetin inşasıyla mümkün olacaktır.

Yeşiller Partisi olarak, başta Hükümet, AKP ve BDP olmak üzere, tüm siyasal parti ve oluşumları, sivil toplum kuruluşlarını, barışın dilini ve demokratik siyaseti kurmak üzere acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

Savaş daha fazla tırmanmasın, daha fazla insan ölmesin!

Türkiye’nin bütün halkları bugün, barışa her zamankinden daha hazırdır.

Yüksel Selek – Ümit Şahin
Yeşiller Partisi Eşsözcüleri”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.