Doğa Mücadelesi

Yalova’da kimyasal protesto

0

Yalova Taşköprü‘de kurulmak istenilen kimyasal depolama tesislerini protesto etmek için Yalova Elele Platformu öncülüğünde düzenlenen protesto eylemine çok sayıda Yalovalı katıldı. TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TMMOB İMO, YAÇEP, ADD, CHP İl Teşkilatı, Eğitim-Sen gibi çeşitli sivil toplum örgütlerine mensup sayısı 500’e yaklaşan Yalovalı, Deprem Anıtı’ndan pankartlar ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Daha sonra Tonami Meydanı’ndan Taşköprü’ye hareket eden grup, burada karayolunu bir süre trafiğe kapatarak eylemlerini sürdürdü. Bölgeyi risk altına atacak böylesine bir kimyasal depolamayı kabul edemeyeceklerini dile getirerek, hep birlikte VOPAK Kimyasal Depolama Terminali’ne ve kömürlü termik santral gibi çevreye zararlı sanayi tesislerine hayır dediklerini belirten ve VOPAK önünde de protestolarını sürdüren Yalovalılar, ardından Taşköprü Belediyesi önüne giderek burada da eylem yaptı.

150 çeşit kimyasal madde depolanacak

Hollandalı Royal VOPAK firması, Yalova’da geçen yıl ekim ayında yapılan ön ÇED toplantısı ile 150 çeşit kimyasal madde, petrol türevi ve bitkisel yağ depolanacak tanktan oluşan bir depolama terminali kurmak için gerekli Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlatmıştı. ÇED Başvurusu ile ilgili Ankara’da 20 Eylül’de yapılacak ÇED Değerlendirme Toplantısı öncesinde Yalovalıların bu tesisleri ve burada yapılan 710 bin metreküp kapasiteli depolamayı istemediğini ortaya koyan bu eylemin, toplantı için nasıl bir etki uyandıracağı merakla bekleniyor. Eylemlere CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katılırken, AKP Milletvekili Temel Coşkun’un etkinliklerde yer almadığı da görüldü.

(iguneltr)

You may also like

Comments

Comments are closed.