Sağlık

Meme kanseri vakalarında artış

0

Yapılan araştırmalar, meme kanseri vakalarının dünya genelinde son 30 yılda iki kat artış kaydettiğini ortaya koydu. Uzmanlar, bu artışın ardında farklı nedenler bulunduğunu tahmin ediyor.

Dünya genelinde 1980 yılında meme kanseri teşhisi konulanların sayısı 640 bindi. 30 yıl sonra, yani günümüzde ise bu rakam 1 milyon 600 bine ulaştı.

Seattle’deki Washington Üniversitesi’ne bağlı sağlık alanında araştırmalar yapan enstitünün uzmanları (Institute for Health Metrics and Evaluation) meme kanseri ile ilgili çalışmalarında, son 30 yılı mercek altına aldı. Araştırmanın sonuçları, İngiliz Lancet dergisinde yayımlandı. Buna göre Amerikalı araştırmacılar, ABD gibi sanayi ülkelerinde meme kanserinden ölenlerin sayısının azaldığı tespitinde bulunuyor.

ABD’de 1980 yılında her 32 kadından 1 meme kanserinden yaşamını yitirirken, 2010 yılında bu rakam geriliyor ve her 47 kadından 1’i meme kanseri yüzünden ölüyor. Ancak araştırmanın geneline bakıldığında, meme kanserinden yaşamını yitirenlerin sayısında artış gözleniyor. 1980 yılında meme kanserinden hayatını kaybedenlerin sayısı 250 binken, 2010 yılında bu sayı 425 bine yükseldi.

(Ajanslar)

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.