Yerel

Esenyurt’tan aydınların isimleri siliniyor

0

AKP‘li Esenyurt Belediyesi‘nce Esenkent’teki Muammer Aksoy, Türkan Saylan, Çetin Emeç ve Prof. Dr. Bahriye Üçok‘un ismini taşıyan sokak tabelaları gece yarısı kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu’nun adının verildiği spor merkezinin açılışında Esenyurt’un Esenkent Mahallesindeki sokak isimlerini eleştiren AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, konuşmasında “Ahmet Taner Kışlalı, Bahattin Şakir, Bedri Baykam, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Fazlı Say, İslam Çupi, Kemal Sunal, Necati Cumali, Onur Güvener, Resneli Niyazi, Semiha Berksoy, Türkan Saylan, Vedat Altun, Zehra Yıldız” gibi isimlerinin hangi hizmetleri yaptıklarını ve neden Esenyurt’ta isimlerinin olduğunu sorması, Kemal Sunal isminin biraz idare edeceğini, halen sevdiklerini ve biraz geçer not aldığını söylemesi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı gibi isimlerle ilgili ise “Hem öldürüyorlar, hem isimlerini buralara veriyorlar” şeklinde açıklama yapması, ilçede tepki ile karşılanmıştı.

Spor merkezi açılışının üzerinden bir hafta geçmesinden sonra Aksoy, Saylan, Emeç ve Üçok’un isimlerini taşıyan sokak tabelalarının gece yarısı operasyonuyla belediye ekipleri tarafından kaldırılmasına Esenkent sakinleri tarafından tepki gösterildi. Esenyurt sakinleri, “Bir önceki yönetim tarafından Esenyurt’ta cadde ve sokaklara verilen isimlere bu kadar tahammülsüz davranılmasını kınıyoruz. Kendi yardımcılarının adını yaptırdığı binalara veren Belediye Başkanı, ülkenin aydınlık yüzü olan aydın, yazar ve çizerlerimizin maneviyatlarını hiçe sayıyor. O sokaklar Türkiye’de sürdürülen aydınlanma hareketinin öncülerinin adları ile taçlandırılmıştı, bundan onur duyuyoruz. AKP’li belediyenin yaptığı bu uygulamadan ise utanç ve üzüntü duyuyoruz” diye konuştular.

(Cumhuriyet)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.