Doğa Mücadelesi

Yalova VOPAK’a karşı sokakta

0

Yalova için El Ele Platformu, dünyadaki en büyük dökme sıvı depolama tesisleri sağlayıcısı olan Hollanda merkezli VOPAK‘a karşı, 17 Eylül’de miting yapacak.

Yalova halkı, insanlara ve çevreye zararlı kimyasal madde depolarına karşı 17 Eylül Cumartesi günü sokaklarda olacak.

Yalova için El Ele Platformu, mitinge ilişkin yaptığı açıklamada, Yalova Taşköprü’de kurulmak istenen VOPAK ve insanlara zararlı fabrika ve tesislerin insan hayatını tehdit ettiği belirtildi.

Yalova ve Marmara’nın deprem beklenen bir bölge olduğuna dikkat çekilen açıklamada, diğer tehlikelere de dikkat çekildi: “Kimyasal madde depolarının ve tesislerin bacalarından havaya karışacak maddeler ile zehir soluyacağız. Suyumuza ve toprağımıza karışacak kısmı ile tüketilen her ürün vücüdumuza zararlı kimyasallar bırakacaktır. Anneler ölü bebekler doğuracaklar, doğan bebekler engelli olacak, yetişkin insanların metabolizması bozulacak ve hastalıklara sebep olacaktır. Denizde balıkçılık yok olacak, çiçekçilik seracılık yok olacak, köy tarımı yok olacaktır.”

“Oylarımızla seçtiğimiz kişilerin, zengin şirketlerin daha çok para kazanmaları için hayatımızı yok etmelerini ve kaderimizi değiştirmelerini istemiyoruz” diyen Yalova için El Ele Platformu, Vopak Kimyasal madde depolarının yapılmasına izin veren siyasetçilerin, çocukların ölümlerinden ve engelli olmalarından sorumlu olacağı belirtildi.

Açıklamada, “Yalova halkı olarak yaşadığımız deprem felaketinde yetkili kolluk kuvvetlerinin ‘Kimyasal sızıntı var hemen dağlara kaçın’ anonsunu duyduğumuzda enkaz altındaki yakınlarımızı bırakarak kaçmaya zorlandığımızı unutmadık. O tarihte bir fabrikanın 1 kimyasal deposunda oluşan sızıntıdan dolayı yaşanan kaos ve sorunları unutup şimdi 150 adet çok büyük kimyasal madde deposuna izin verenler insanların katlini istemektedirler” denildi.

Yalovalılar, miting için 17 Eylül günü saat 12.00’da Yalova Deprem Anıtı önünde buluşarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Ardından Taşköprü’deki tesislere gidecek.

(etna)

You may also like

Comments

Comments are closed.