Türkiye

BDP Meclis kararını tutuklu vekillerle alacak

0

BDP Meclis’e dönüş konusunda karar vermeden önce tutuklu milletvekilleriyle de görüşme kararı aldı. Adalet Bakanlığı izin verirse, BDP’li Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak cezaevinde bulunan tutuklu BDP’li milletvekilleri ile görüşerek onların da Meclis’e dönüşle ilgili değerlendirmelerini alacak.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, “Blok bir bütündür bu nedenle yurt dışında ve cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili arkadaşlarımızla konunun bire bir görüşülmesi gerek. Tutuklu da olsalar onları sürece katıp görüşlerini alacağız” dedi.

BDP Milletvekilleri dün Diyarbakır’da yaptıkları grup toplantısında 1 Ekim’de açılacak Meclis öncesi nasıl bir tavır alacaklarını masaya yatırdı. Toplantıyla ilgili ANKA’nın sorularını yanıtlayan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan şunları söyledi:

“İç toplantıydı. Görüşmeler, konuşmalar yapıldı. Ancak tutuklu milletvekili arkadaşlarımız var. Onların görüşlerini de almak lazım. Blok bir bütündür. Bu nedenle yurt dışında ve cezaevindeki tutuklu vekil arkadaşlarımızla konunun bire bir görüşülmesi gerekiyor. Tutuklu da olsalar cezaevindeki milletvekillerini grup içi çalışmalara mümkün olduğunca katmaya çalışacağız. Bunlar tamamlandıktan sonra haftaya kamuoyuna Eşbaşkanlık net bir açıklama yapacak. Bunları beklemek gerek.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.