Ekoloji

MSF’de ekoloji çadırı

0

Mezopotamya Sosyal Forumu‘nun ( MSF) 21-25 Eylül 2011 tarihleri arasında “İnsanlık için, kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak” sloganıyla Diyarbakır’da düzenleyeceği forumda “Ekoloji Çadırı” kurulacak. Mezopotamya Ekoloji Hareketi Girişim Grubu Üyesi Talat Çetinkaya, insan dahil bütün canlı-cansız varlıkları ve bunlar arasındaki yaşamsal ilişkileri tehdit eden iktidar anlayışından kaygı duyan herkesi çadıra davet etti.

Çadırda “Ekolojik Yaklaşım Bağlamında Enerjiye Bakış”, “ Su Hakkı”, “Ortadoğu’da Sulama Politikaları ve Alternatif Yaklaşımlar”, “Özerk Topluluklar ve Ekolojik Kent, “Ekolojik Soykırım”, “ Ortadoğu’da Ekoloji,” “Doğal Kaynakların Sömürülmesi ve Korunma Perspektifleri”, ,”Karadeniz ve Mezopotamya Buluşuyor” forumları ie “Gıda Güvenliği, Ekolojik Soykırım ve Filistin’de Çatışma” adı altında atölye çalışması gerçekleştirilecek.

İtalya, İran, Filistin, Federal Kürdistan Bölgesi, Lübnan ve Ürdün’den aktivistlerin de sunum yapacağı çadırda ayrıca “Herkese Açık Ekoloji Kürsü”sü de bulunuyor. Kürsüde “Bölgede ve Ortadoğu’da Ekolojik-Sosyal Yıkıma Karşı Alternatiflerin Tartışılması” başlığı ile isteyen herkes görüş ve önerilerini sunabilecek. Yaklaşık 200 kişilik kapasiteli çadır, etkinliklerin yapılacağı Sümerpark Kampüsü’nde kurulacak. Çadırda yürütülecek tartışmalar 29-30 Ocak 2011 tarihlerinde yapılan “Ekoloji Formu”nda kurulması karar altına alınan Mezopotamya Ekoloji Hareketi’ne katkıda bulunacak.

(Anf)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.