EmekManşet

Taksim’de ‘Kongre’ protestosu

0

Taksim meydanında toplanan bazı sendika üyeleri, İstanbul’da düzenlenen 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre ve Fuarı’nı protesto etti.

Taksim meydanında toplanan bazı sendika üyeleri, İstanbul’da düzenlenen 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre ve Fuarı‘nı protesto etti.

Taksim Tramvay Durağı’nda gerçekleşen eyleme DİSK, KESK, TMMOB ve İstanbul Tabip Odası destek verdi. Eylemciler, ‘Can güvenliği iş güvencesi istiyoruz, insanca yaşam için örgütlü mücadeleye’ yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türkiye’de iş kazaları ve meslek hastalıkları sayısının dünyadaki diğer ülkelere göre fazla olduğunu belirtti. 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre ve Fuarı’nın böyle bir ortamda gerçekleştirildiği dile getiren Görgün, “Kongre işçinin değil işin sağlığını yani işletmenin verimliliğini, karlılığını hedeflemektedir. ” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın küresel rekabeti gerekçe göstererek emekçileri koruyan mevcut düzenlemeleri de ortadan kaldırdığını ileri süren Görgün, fuarın işçi sağlığı ve güvenliği alanındaki piyasalaştırma planlarının boyutlarını da gözler önüne serdiği ifade etti.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.